Archief Etcetera


P O L L E S C HP O L L E S C H

P O L L E S C H

DE REVOLUTIONAIRE ONDERNEMING

maar die begrippen raken voortdurend in de war in mijn mond, omdat ik altijd probeer uit te maken wat nu nuttig is en wat helemaal niet nuttig is, op dat moment slaat alles om, in mijn mond, of kots ik, en dan kan ik niet kiezen tussen het nuttige of het absoluut ABSURDE!

bastian De zorg om mijn kloteleven, jij klotestaat, die deel ik niet met jou!

caroline Je moet de staat de oorlog verklaren! Hij heeft niks over jou te vertellen, hij kan je alleen maar doden.

astrid Wil je mijn moeder zijn? bastian Nee. NEE!

tina Ik trek bij je display in of lijnen, ik trek daar in, in die kloterij, zodat ik naast jou kan gaan, slapen of staan, dat men dat kan kopen met die fabriek in mijn hoofd die aan ervaringen knutselt, dat vind ik wel oké, dat ik daar kan intrekken, en voor de rest wil ik niks, geen huis, geen woning, niks. Alleen in die kloterij, 'naast jou gaan', bij jou naar binnen trekken! Ik ken dat allemaal al van Disney, waar de fabriek in mij werkt aan alles wat er aan ervaringen te realiseren is in dit pretpark, de fabriek in mij ken ik al van die kloterij daar. Wat voor ervaringen ik in mij moet realiseren om mij aan Disney te binden, de KLOTERIJ! OF AAN JOU! Om überhaupt iets te ervaren, bijvoorbeeld mezelf, want meestal denk ik aan andere dingen.

caroline Jouw gezicht is een pretpark. Wanneer Disney me nu zou verlaten, mij zou verbannen, uit zijn wereld, dus wanneer ik plots van al deze Disneydie-ren weg zou zijn waarmee ik ervaringen realiseer in de fabriek in mijn hoofd, wanneer die me uit hun park zouden verbannen, dan zou ik zoiets als een dolende Mickey-Mouse-vampier-weerwolf zijn.

bastian Ik draag dit Disneydier in mij en ben buitengesloten door alle Disneydieren. Ja, oké, die zouden hun Disneykostuums of burka's kunnen afgooien en hun poesjes tonen, maar dan zou er nog altijd een Disneydier in hen zitten. En in mij. Maar ik zou eruit zien als een Minnie-Mouse-vampier-weerwolf!

caroline En die hebben de macht om een relatie met een relatieloze gaande te houden: DISNEY! KLOTE!

astrid (bezeten) Nee, je krijgt me niet. Je krijgt ze niet, mijn absolute overgave.

Maar ik heb ze zo nodig, anders is dat hier allemaal niks waard.

En wat dan nog, dan is het maar niks waard. Ik dacht dat je van je klanten kon houden. Dat zou pas een idee zijn. Dat je enkel klanten uitzoekt die je kunt liefhebben.

Ja, maar dat verkrijg je niet. Je verkrijgt niet dat ik uitsluitend klanten heb die ik liefheb. En ik vraag me af: Hoe krijg ik mijn woede ongemerkt langs de grenscontrole, als de grenzen alleen voor globale investeerders openstaan?

Dat is mijn geheimpje. Dat verklap ik je niet.

bastian Het kapitaal wil van me houden. De onderneming wil van me houden.

Clip:

gordon Ik ben geen wolf! Ik ben geen wolf! Ja, goed, gewoon omdat ik uit dit Disneypark gegooid werd, omdat jouw pretpark me verlaten heeft, uitje gezicht, je leven, denk je dat ik een wolf ben. Maar ik ben geen wolf, ik ben geen vampierwolf, dat ben ik niet! Of een vampierweerwolf. Jij hebt mij uit je gezicht gegooid of de cinema, en dat maakt mij nog altijd niet tot een dode en rusteloze klotevampier-weerwolf, die hier maar wat ronddoolt en naar verbanden zoekt of naar Disneyland hier in deze kloterij. Ik ben geen weerwolf. En ik verander ook niet opnieuw in Mickey Mouse als de maan ondergaat, nee, dat doe ik niet. Ja, oké, ik geef het toe, dat is niet gezond wat ik hier doe en misschien heb ik het daarom zo graag, maar ik ben nog lang geen wolf.

Geen wolf. Geen wolf. Geen wolf. Hou op dat te zeggen, ik ben dat niet!

Dat is me hier de familie wel.

Jij denkt dat ik een wolf ben of Mickey of Minnie Mouse. Maar die kloterij, dat ben ik niet.

Einde clip

caroline Op de een of andere manier zie ik nu pas hoe we in de waanzinnige fase van de economie terechtkomen en ONZE VOORSPRONG VERLIEZEN!

gordon Ik dacht al dat ik waanzinnig was, maar ik merk net dat IK MIJN VOORSPRONG VERLIES!

caroline Die Afrikaanse markt in New York was een opstand. Sommigen zeggen dat er daar een parodie van een markt bestormd is. Maar uiteindelijk denk ik dat ik een parodie van de markt ben. IK BEN EEN PARODIE VAN DE MARKT!

gordon DIT HIER!

Caroline Of ik beleef dat op de een of andere manier. Een parodie van de markt.

astrid In elk geval vind ik mijn liefdesleven een parodie van de politieke economie. Ooit was mijn extase pure speculatie en die was niet aan reële voorwaarden gebonden. Of ik speculeerde op extase en nu is ze dat gewoon geworden, mijn speculatie is nu mijn EXTASE!

bastian En die is niet aan reële voorwaarden gebonden, mijn extase of de speculatie. Opnieuw heb ik er geen idee van of ik nu speculeer of in extase ben.

astrid IK DENK DAT JE SPECULEERT!

gordon Ja, KAN ZIJN!

bastian Ofwel ben ik EXTATISCH!

gordon Ja, mooi, maar wat is nu het KLOTEVER-SCHIL? Ik zou toch graag willen weten of we hier in extase zijn of er maar op los SPECULEREN?!!

caroline Economie is pure ironie geworden... en misschien beleef ik momenteel een waanzinsfase van de economie!

Waanzin, janken, knalerwten!:

astrid De revolutionaire onderneming waarvan ik achterover val, ben jij, mijn schat. En jou moet ik nu vergeten.

gordon Ik ga het opwindendste uit mijn leven verlaten en ik weet niet waarom. Ik moet mijn revolutionaire onderneming verlaten, dus diegene die voor mij gewerkt heeft.

Caroline Die een schandalig persoonlijke band met mij heeft opgebouwd en waarmee ik heb leren opschieten. Die moet ik nu verlaten, die opwindende onderneming.

astrid Die bestaat uit zo een beschadigde bullshit, die onderneming, dat ik lange tijd niet wist waarom ik de kloterij die ze aanbiedt eigenlijk consumeer.

caroline Het is nooit mooi geweest met jou, geen moment, en misschien heb ik me daarom zo aan jou vastgeklampt. Wat is er dan belangrijk voor mij?

astrid (steekt haar middenvinger op) PEACE!

caroline Ja, natuurlijk willen we altijd het echte, de ware liefde, de onvoorwaardelijke enzovoort, maar als we de leugen kunnen krijgen en er niks anders is

74

900 etcetera 95


Development and design by LETTERWERK