Archief Etcetera


PERSONALIAPERSONALIA

PERSONALIA

Katrien Baetslé studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en volgt het postgraduaat Transmedia aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel. Behalve foto's maakt ze ook audio-en videowerken die schipperen tussen realiteit en fictie.

David Bergé, redacteur van Etcetera, werkt als fotograaf voor P.A.R.T.S. Daarnaast onderzoekt hij de mogelijkheden van beeldvorming in en rond performance.

Dominique Callewaert is freelance grafisch ontwerper / programmeur.

Frank Castorf is intendant van de Volksbühne in Berlijn.

Bojana Cvejić, redacteur van Etcetera, is performance wetenschapper, performer en lesgever binnen het veld van dans en muziek. Zij publiceert over performing arts in magazines als Maska, Frakcija, Teorija koja hoda, Teatron, Ballet-Tanz, Performance Research, New Sound, Musical Wave e.a. Recent publiceerde zij 'Otovoreno delo u muzici' (Open Work in Music, SKC, Belgrado, 2004).

Pieter De Buysser, redacteur van Etcetera, is theater- en filmmaker.

Anouk De Clercq studeerde muziek aan de Muziekschool in Gent en film aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel. In haar video's en videoinstallaties zoekt ze de confrontatie met verschillende kunsten (tekst, muziek, animatie, architectuur,...) Haar werk wordt getoond op filmfestivals en in galerijen, in binnen- en buitenland, www.portapak.be

Wouter Hillaert studeerde Theaterwetenschappen in Antwerpen en Stockholm. Hij werkt als freelance recensent voor de Vlaamse krant De Morgen en is redacteur bij het kunstkritische tijdschrift rekto:verso.

Eric Joris is cartoonist, multimedia- en computerartiest. Hij is de kernfiguur in het collectief CREW, een platform voor projecten op de snee tussen theater en technologie, www.crewonline.be

Dieter Lesage is filosoof en schrijver van onder andere Vertoog over Verzet (2004).

Florian Malzacher werkt als onafhankelijke cultuurjournalist in Frankfurt am Main (o.a. voor de Frankfurter Rundschau) en als curator.

René Pollesch is theaterschrijver en -regisseur. Sinds 2001 is hij artistiek directeur van het Prater, de tweede zaal van de Volksbühne in Berlijn.

Jacques Rancière is professor emeritus aan het departement filosofie van de Universiteit van Parijs VIII. Zijn belangrijkste werken zijn La Mésentente. Politique et philosophie (1995) en Le Partage du sensible. Esthetique et politique (2000).

Jan Ritsema is theatermaker. In de laatste 15 jaar heeft hij een model ontwikkeld om theater- en dansstukken te creëren met onafhankelijke acteurs en performers, waarbij een zelfreflexief engagement en verantwoordelijkheid centraal staan.

Ive Stevenheydens is actief als journalist, essayist en curator. Hij studeerde communicatie en journalistiek in Gent en Utrecht. Stevenhyedens is onder meer verbonden aan de krant De Tijd waar hij voornamelijk over experimentele muziek en actuele kunst publiceert. Hij ontwikkelt, onder meer voor de Brusselse audiovisuele kunststichting argos, multidisciplinaire evenementen die performance, expositie en concert bundelen en die de raakvlakken tussen beeldende kunst, geluid en muziek aftasten en in vraag stellen.

Pieter T'Jonck is ir. architect en publicist, en dansrecensent bij De Tijd.

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor De Standaard en diverse kunsttijdschriften en radiomedewerker voor Fresco (Klara) en Neon (Radio 1).

Jeroen Versteele, redacteur van Etcetera, is freelance publicist, onder andere voor DW&B en Rekto:verso.

Contact

redactie@e-tcetera.be

theater, dans,

etcetera •••

Abonnementen 2005 (23ste jaargang, 5 nummers)

- België: 30 euro; -26 en lerarenkaart: 27,50 euro

- E.U.: 38 euro

- Andere landen: 45 euro

Nieuw: abonnementen 2005-2006 (23e en 24" jaargang, 10 nummers)

- België: 60 euro; -26 en lerarenkaart: 55 euro

- E.U.: 76 euro

- Andere landen: 90 euro

Gratis geschenk:

Bloemlezing Twintig jaar Etcetera, of Van het kijken en van het schrijven

van Marianne Van Kerckhoven.

Losse nummers

- 7 euro

- Etcetera 84 (dec. 2002): 22 euro (driedubbeldik nummer, buiten abonnement)

Oude nummers (voor zover beschikbaar)

- 7 euro (nummers 37 tot 49: 4 euro) + verzendingskosten; 10% reductie vanaf 10 nummers

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel; voor Nederland op rekening 47.29.50.312 bij de ABN Amrobank te Hulst (giro van de bank is 1068635).

Abonnementenadministratie

Etcetera c/o Grafisch Centrum, Laarbeeldaan 70, 1090 Brussel, tel. 02 477 99 74 e-mail abonnementen@e-tcetera.be

Website

www.e-tcetera.be

Ontwerp

Stefan Loeckx, Megaluna, Brussel Druk

Arte-Print, Brussel

Verkooppunten Vlaanderen Theaters

ANTWERPEN: deSingel, Monty BRUSSEL: Vlaams Theater Instituut, Beursschouwburg, De Munt, Kaaitheater, KVS/de bottelarij GENT: Vooruit LEUVEN: STUK TONGEREN: DeVelinx

Boekhandels

ANTWERPEN: Acco-Somville, Belis Vinck, Blomberg, De Groene Waterman, Dierckxsens-Avermaete (IMS), IMS Meir, Fnac BRUGGE: De Bladwijzer, De Brugse Boekhandel, De Reyghere (Brugge en St-Kruis), IMS Brugge BRUSSEL: City Press Center Anspach, Passa Porta, De Slegte, Press Shop De Brouckère DEERLIJK: Etiket GENK: Malpertuis GENT: Art Book, De Brug, Fnac, Limerick, Poëziecentrum, Walry HASSELT: IMS Hasselt K0NTICH: Athena K0RTRIJK: Theoria LEUVEN: Acco, IMS, Plato MECHELEN: City Press, Forum, Salvator MOL: Bredero M0RTSEL: De Boekuil OOSTENDE: Corman, De Internationale Boekhandel OUDENAARDE: Beatrijs

R0ESELARE: Hernieuwen SCHILDE: 't KLAverVIER SINT-NIKLAAS: De Wase Boekhandel, 't Oneindig Verhaal TIENEN: Plato TURNHOUT: Taxandria VILVOORDE: De Plukvogel WIJNEGEM: Fnac

Verkooppunten Nederland

AMSTERDAM: Athenaeum Nieuwscentrum, International Theatre & Film Bookshop, Theater Instituut Nederland 'S HERTOGENBOSCH: A. Heinen

Distributie boekhandels

Culturele & Literaire Tijdschriften vzw i.s.m. EPO, tel. 03 239 68 74

Verantwoordelijke uitgever

Johan Wambacq, Mangelschotsstraat 13, B-1861 Wolvertem

Volledig artikel als PDF

Auteur

Publicatie Etcetera, 2005-02, jaargang 23, nummer 95, p. 88

Trefwoorden euroredacteurfreelancenummersstudeerdegrafischpublicistpolitiquebrussel

Namen ABN Amrobank te HulstAccoAnouk De ClercqAntwerpenArt BookAthena K0RTRIJKAthenaeum NieuwscentrumBallet-TanzBelgiëBelgradoBelis VinckBerlijnBeursschouwburgBlombergBredero M0RTSELBrussel DrukBrusselseCREWCity Press Center AnspachCormanDavid BergéDe BladwijzerDe Boekuil OOSTENDEDe Brugse BoekhandelDe Groene WatermanDe MorgenDe MuntDe PlukvogelDe StandaardDe TijdDe Wase BoekhandelDierckxsens-AvermaeteDieter LesageDominique CallewaertE.U.EtceteraEtiket GENKFilm BookshopFlorian MalzacherFnac BRUGGEForumFrakcijaFrank CastorfFrankfurt am MainFrankfurter RundschauFrescoGrafisch CentrumHasselt K0NTICHHernieuwen SCHILDEIMS BruggeIMS MeirInternational TheatreInternationale BoekhandelJacques RancièreJan RitsemaJeroen VersteeleJohan WambacqKLAverVIER SINT-NIKLAASKaaitheaterKatrien BaetsléKlaraLa MésententeLe PartageLimerickLiteraireMangelschotsstraatMarianne Van KerckhovenMaskaMegalunaMonty BRUSSELMusical WaveMuziekschoolNeonNew SoundOneindigOpen Work in MusicOtovorenoPassa PortaPerformance ResearchPieter De BuysserPieter T'JonckPlato MECHELENPoëziecentrumPraterRadio 1René PolleschSalvator MOLStefan LoeckxStockholmTaxandriaTeatronTeorijaTheater Instituut NederlandTransmediaUniversiteit van ParijsUtrechtVIIIVan CampenhoutVerhaal TIENENVertoogVerzetVlaams Theater InstituutVlaamseVolksbühneWalry HASSELTWouter Hillaert


Development and design by LETTERWERK