Date 2004-06-03

Publication De Tijd

Performance(s)

Artist(s)

Company / Organization

Keywords junbalsaminebutterflyoerknalmarniardennenthéâtreslippingrabbiosicani

Op komst Podiumkunsten

Op komst Podiumkunsten

Theater

Leve de oerknal!

Arenbergschouwburg Antwerpen

Naar aanleiding van het tienjarige bestaan van Villanella zette dit Antwerpse kunstenhuis een reeks rond 'Kunst en Wetenschap' op. Met 'Leve de oerknal!' zijn we toe aan de tweede voorstelling in de reeks. Jan van den Berg en Rien Stegman van Theater Adhoc bedachten een voorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar. Daarin gaan ze actief op zoek naar het hoe en waarom van het bestaan. En dit vanaf de oerknal, tot de technologische snufjes van de toekomst. Het resultaat moet een interactieve performance worden over kennis en levensvragen. Voorafgaand aan de voorstelling op zondagmiddag, vindt tevens de eerste bijeenkomst plaats in de lezingenreeks 'Kunst en Wetenschap op zondag'.

Van do. 3 tot za. 5 juni om 20u. en zo. 6 jun. om 14u., tel. 070/22.21.92

Tweemaal Podium Modern

De Werf Brugge

In het kunstencentrum De Werf uit Brugge is de theatergroep Podium Modern deze week te gast met twee producties. In de monoloog 'Solo Slim' meet de acteur David Dermez zich de huid aan van een wereldvreemde volksmenner. De man trekt zich terug om in alle rust van het leven te genieten, maar wordt voortdurend gestoord door menselijke activiteiten. Wanneer de ergernis hem te veel wordt, besluit hij de stoorzenders een voor een uit de weg te ruimen.

In 'Off the record' draait alles om muziek. De vier performers van Podium Modern - David Dermez, Stijn Cole, Jeroen Van Dyck en Manou Kersting - wagen zich al zingend en beatboxend aan de meest uiteenlopende stijlen, van zoete a capella tot snedige hardrock.

'Solo slim' op wo. 2 en do. 3 jun. om 20.30u.'Off the record' op vr. 4 en za. 5 jun. om 20.30u.Inlichtingen: tel. 050/33.05.29

d'Ardennen

Studio Tokio Antwerpen

In d'Ardennen trekken drie jonge mannen met een vrachtwagen vol worst naar de Ardennen, schijnbaar om er een feestje te bouwen. Tot blijkt dat er tussen het barbecuevlees een lijk verstopt ligt. Zo ontpopt zich een thrillerachtig plot over wederzijds vertrouwen, jaloezie en respect. Twee jaar geleden presenteerden Jochen Balbaert, Jeroen Perceval en Nico Sturm een eerste tekstfragment van hun nieuw geschreven stuk. Met Ariane van Vliet als coach doken ze dit voorjaar opnieuw in de repetitieruimte om er deze theatervoorstelling uit de brouwen.

Van di. 8 tot za. 19 jun. om 20u. Toegang gratis mits reservering, tel. 03/224.88.44

Dans

Balsamine in juni

Diverse locaties

Zoals elk jaar houdt het kleine 'Théâtre de la Balsamine' aan het Dailly-plein in Brussel in juni een festival met werk van kleinere, maar soms wel intrigerende gezelschappen. Nieuw dit jaar is dat het festival zich niet alleen in het vernieuwde Balsamine-theatertje afspeelt, maar ook in zaal 'Marni', in de buurt van het Flageyplein.

De eerste week kan je er naar vier voorstellingen gaan kijken. 'Cani rabbiosi' van Lisa Da Boits Cie. Giolisu toont ons taferelen van mensen die het noorden kwijt zijn en als dolle honden hun wonden likken. Naast Da Boit dansen Giovanni Scarcella, Alessandro Bedosti en Laura Mas. 'Pas de deux' van Barbara Mavro Thallasitis toont twee lichamen die een worden in de liefde, maar demonstreert daarna hoe groot de kloof wel kan zijn die man en vrouw scheidt.

'Niks' van Florence Corin is conceptueel de meest intrigerende voorstelling van de eerste week. Corin onderzoekt met haar eigen lichaam en projecties van dat lichaam hoe de huid voor de mens een grens vormt tussen 'binnen' en 'buiten'.

Met een groep van vijf dansers geeft José Besprosvany ten slotte zijn kijk op 'Madame Butterfly' van Puccini in 'à propos de Butterfly #1'. Als toemaatje is er de zeer korte voorstelling 'Slipping' van Carmen Blanco Principal. In deze initiatietocht schijnen de twee dansers, Pierre-Yves de Jonge en Cil Lansade, met hun sprongen en uitschuivers de zwaartekracht uit te dagen.

'Cani Rabbiosi' van Lisa Da Boit, op 2, 3 en 4 jun. om 20.30u. in Théâtre Marni'Pas de deux van Barbara Mavro Thallasitis', op 3, 4 en 5 jun. om 19.30u. in Théâtre de la Balsamine'à propos de Butterfly #1' van José Besprosvany, op 3, 4 en 5 jun. om 21.30u. in Théâtre de la Balsamine'Slipping', op 3, 4 en 5 jun. om 23u. in Théâtre de la Balsamine'Niks', op 9, 10 en 11 jun. om 20.30u. in Théâtre Marni. Inlichtingen en reservering: tel. 02/734.64.68 of www.balsamine.be

Samenstelling: Jef AERTS,Pieter T'JONCK