Date 2004-05-27

Publication De Tijd

Performance(s)

Artist(s)

Company / Organization

Keywords victoriaperiferiehopefullybaezsharififijnepeetersaperitiefjeintrospectiefprotestliedjes

Op komst Podiumkunsten

Op komst Podiumkunsten

Dans

Once

Kaaitheater Brussel

Tussen het grote werk door last de choreografe Anne-Teresa De Keersmaeker af en toe een pauze in om zich te buigen over haar eigen drijfveren en om haar dansvocabularium te verfijnen. 'Once', gedanst op de integrale opname van 'Joan Baez in Concert Part 2', een LP uit 1963, is zo'n introspectief moment in haar carrière. Wat niet wegneemt dat er af en toe gensters zijn als ze aan de haal gaat met Baez' liefdes- en protestliedjes.

Van 2 tot 6 juni, tel.070/233.939, www.demunt.be

Hopefully

Studio Kaaitheater Brussel

Hooman Sharifi is een jonge Iraniër die lang geleden naar Noorwegen uitweek. Zijn werk is een mengvorm van dans, performance en politieke actie. Zo hoopt Sharifi ook in 'Hopefully someone will carry out great vengeance on me' de verbinding tussen het persoonlijke en het politieke te leggen. Ditmaal met als thema alleen zijn en uitputting, twijfel en continuïteit.

Op 25, 26 en 27 mei, telkens om 20.30u., tel. 02/201.58.58 of www.kaaitheater.be

Theater

Enkele fijne momenten

uit de periferie VIII

Victoria Gent

In het Gentse theaterhuis Victoria loopt deze week de achtste editie van 'Enkele fijne momenten uit de periferie'. Om 19 uur wordt het publiek getrakteerd op een aperitiefje in de tuin van het theater, de rest van het menu à la française wordt tussen de brokjes theater, dans en film door geserveerd.

Het eigenlijke programma van deze reeks bonte avonden lijkt erg uiteenlopend. Woordkunst is er van een zekere Mr. Peeters met 'Mr. Peeters spuwt zijn gal'. Met 'Exoticore' maakte cineast Nicolas Provost zijn eerste fictiefilm. Dans is er van Laura Vanborm en Laure Dever, samen LaLa#2, die voor de gelegenheid 'Caroline & Rosie' spelen, en van de danser-choreograaf Jordi Gali met 'Jamming'. Eric Kempeneers schreef en speelt de monoloog 'Eigen gepruil'. En ten slotte is er nog 'The Making Of', een inkijk in een workshop van Pol Heyvaert en Lies Pauwels tijdens de Victoria-residentie in Stockholm.

Van do. 27 tot za. 29 mei tel. 09/225.37.32 of www.victoria.be

Samenstelling: Jef AERTS, Pieter T'JONCK