Date 2003-11-20

Publication De Tijd

Performance(s)

Artist(s)

Company / Organization

Keywords novreserveringrabbiaguerrainfodatesellrapbattledelbonodec

OP KOMST - PODIUMKUNSTEN

OP KOMST - PODIUMKUNSTEN

Theater

'Sell by date best

before end'

Monty Antwerpen

Het Amsterdamse theatercollectief Dood Paard speelt vanaf vandaag in Antwerpen zijn jongste boreling 'Sell by date best before end'. Toneelspeler Kuno Bakker en dj Steve Green, die eerder al meewerkte aan 'Mission Impossible' en '40.000 Sublime and Beautiful Thoughts', doorploegden materiaal van en over de Oostenrijkse schrijver Thomas Bernhard. Enkele interviews met hem door Kurt Hoffman, vormen de motor van het stuk, aangedikt met teksten allerhande vol van vragen omtrent de houdbaarheid van de dingen.

Van 20 tot 22 nov., 20.30u. Info en reservering: 03/238.91.81

'Een samenzwering

van idioten'

De BottelarijBrussel

Een van de grotere Nederlandse gezelschappen, De Theatercompagnie, gaat zaterdag in onze hoofdstad in première met een toneelbewerking van de cultroman 'A Confederacy of Dunces' van de Amerikaanse auteur John Kennedy Toole. Artistiek leider Theu Boermans voert de regie van dit in 1980 postuum gepubliceerde boek. De boerende salonintellectueel Ignatius verlaat op een dag het huis van zijn moeder omdat hij werk moet zoeken. Buiten begint hij onverbeten te revolteren tegen de twintigste eeuwse maatschappij.

Op 22 nov. en van 3 tot 6 dec., 20u. Info en reservering: 02/241.70.70

'Guerra' en 'La Rabbia'

Paleis voor Schone KunstenBrussel

In 2002 was de Italiaanse regisseur Pippo Delbono een van de gangmakers op het Festival van Avignon en deze week brengt Europalia Italia hem voor het eerst naar België. Voor de gelegenheid brengt hij de twee oudere voorstellingen 'Guerra' uit 1998 en 'La Rabbia' uit 1995 mee. Het eerste is een stuk over oorlog en de vergeten bewoners in onze maatschappij. Het tweede stuk is een ode aan Pier Paolo Pasolini. Wezenlijk deel van Delbono's werk is zijn bont gezelschap van acteurs, met onder meer ook enkele getrouwe clochards en mentaal gehandicapten op de planken.

'Guerra', op 26 en 27 nov.; 'La Rabbia', op 28 nov. Om 20.30u. Info en reservering: 02/507.84.44

'RapBattle 2003'

Publiekstheater/ArcaGent

In opdracht van het Gentse Publiekstheater schreef Paul Pourveur de nieuwe tekst 'Rapbattle 2003'. Regisseuse Tanya Hermsen verdiepte zich met de spelers Hilde De Baerdemaeker, Sus Slaets, Tom Ternest, Nele Van Rompaey en Line van Wambeke in de wereld van de hiphop en de straatgevechten.

Het resultaat is een voorstelling met een muzikale structuur over zelfverminking en het pijnlijke zoeken van jongeren met een beschadigde jeugd naar een eigen plek en identiteit.

Van 22 nov. tot 13 dec., 20.30u. Info en reservering: 09/225.01.01

'Enkele fijne momenten

uit de periferie'

Victoria Gent

Dit weekend loopt in het Gentse theaterhuis Victoria de zevende editie van de soirée composée 'Enkele fijne momenten uit de periferie'.

Op het gevarieerde programma staan een speech van Mr. Peeters, 'Ava en Silvana en Greta op de Olympus' van Eric de Kuyper, een redevoering door Paul Clark, de kortfilm 'Starship' van Bernard Gigounon, een videoinstallatie van Lazara Rosell Albear en Stéphane Broc, een tapdansspektakel van 'La Tapisserie Joyeuze' en muziek van Johan Pycke. Het kookduo RAUW zorgt voor een passende Aziatische hap.

Van 20 tot 22 nov., 19u. Info en reservering: 09/225.37.32

'De wereld volgens

Lang, Dik en Dom'

Het PaleisAntwerpen

Drie jonge acteurs doen in het Antwerpse jeugdtheater Het Paleis een boekje open over de verhouding tussen wetenschap, geweld en de dwang van een door economie geregeerde wereld. Een en ander speelt zich af in het jaar 2020. Wetenschappers zijn niet langer welkom en houden zich noodgedwongen schuil in tuinhuisjes allerhande. Daar filosoferen ze over de wereld en hopen dat ze ooit op de maan een nieuwe rust zullen vinden.

Van 26 nov. tot 20 dec. Info en reservering: 03/202.83.60

Dans

Pas de deux

'L'L'Brussel

Barbara Mavro Thalassitis draait al een tijdje mee in het Belgisch-Europese danscircuit. Ze was al te gast bij 'Dans in Kortrijk' en danste Isabelle Schad en Koen Augustijnen. 'Pas de deux' is een eigen duet dat ze presenteert voor het Brusselse festival 'Danse en vol' van het sympathieke, onooglijke 'L'L'-theater in Elsene. De voorstelling gaat over het mislukken van een ontmoeting. Wouter Knokaert danst samen met Thalassitis, Gérôme Nox zorgt voor de muziek en Michel Delvigne voor de belichting.

Op 21, 22, 24 en 25 nov., 20.30u. Reservering en inlichtingen: 02/512 49 69 of www.llasbl.be

Swollip

De WerfAalst

Alexander Baervoets toert nog altijd met 'Swollip'. In dit stuk stelt Baervoets zich de vraag waarom een rechtstreekse uitwisseling tussen toeschouwer en publiek onmogelijk geworden is. Niet gehinderd door enige conventiedwang illustreert Baervoets het probleem door de voorstelling te laten uitlopen op een kussengevecht. Luchthartige, maar bijzonder geraffineerd opgebouwde voorstelling.

Op 21 nov., 20u. Inlichtingen en reservering: 053/73.28.

Samenstelling: Jef AERTS

Pieter T'JONCK