Date 2003-06-18

Publication De Tijd

Performance(s) Vlug stukLa Syncope du 7

Artist(s) Vyncke, KareTraouré, Fatou

Company / Organization

Keywords vynckekarintraouréfatoubalsaminesyncopekwelduivelsbauchauopbouwenddansersgroepen

Vlug twee stukken

Vlug twee stukken

Het dansfestival 'Danse à la Balsa' inviteert deze week Karin Vyncke met haar laatste werk, 'Vlug stuk'. Deze voorstelling werd gemaakt met steun van de Franse Compagnie Maguy Marin, en was hier voordien enkel in Turnhout te zien. De voorstelling laat ons meeleven met drie dansers. Axel Claes, Lisa da Boit en Karin Vyncke zelf leven in een wereld overvol data waarop ze goedschiks of kwaadschiks moeten reageren in een hels tempo. Alles slaat daardoor om. Wat opbouwend bedoeld is, werkt destructief, een zoektocht naar geluk slaat om in een nachtmerrie. Tot de ineenstorting volgt en de brokken letterlijk in het rond vliegen. En dat alles gedurende 75 minuten.

Eerder op de avond kan je ook het nieuwe stuk van Fatou Traouré meemaken. Na vorige werken als 'vegetal Beauty and Mad Spirit', 'Passages' of 'La Syncope du 7' waarin ze werkte met de dynamiek van grote dansersgroepen en de mogelijkheden van een ruimtelijke polyfonie keert ze nu terug naar een meer intiem werk. 'Io' is een stuk voor één danseres en één muzikant, geïnspireerd op het werk van Henri Bauchau. Het stuk ensceneert met beeld, beweging en klank de inwendige gemoedsbewegingen van de performer. Een gevecht tussen onbewuste kwelduivels en het bewustzijn dat ze tracht te temmen en op te lossen.

Beide stukken staan op 19, 20 en 21 juni in Théâtre de la Balsamine, Félix Marchallaan 1, 1030 Brussel. 'Io' van Fatou Traouré speelt om 19u30, 'Vlug stuk' van Karin Vyncke om 21u30. Inlichtingen en reservering :02/735.64.68 of www.balsamine.be .

Samenstelling: Pieter T'JONCK