Date 1998-06-03

Publication De Standaard

Performance(s) DrummingJust beforeAnatolExtra DryThe stop quartetThings don't knowThe other me

Artist(s) De Keersmaeker, Anne TeresaStuart, MegGreco, EmioBurrows, JonathanVan der Pluijm, Annamirl

Company / Organization

Keywords grecovoorgangstersanatoltoetstefrisellbewegingsrebussenschmitzlerex-lidgitaristhuber

Dans

1. Rosas: Anne Teresa De Keersmaeker is zeer actief in het komende seizoen. Drumming zet de confrontatie met percussie van Steve Reich in Just before voort; Maar ze gaat ook opnieuw met teksten Werken: Anatol, naar een vroege Schmitzler en Quartett van Muller, i.s.m. Stan.

2 .Meg Stuart zet een nieuwe samenwerking op met een beeldend kunstenaar. Na onder anderen Bruce Mau en Gary Hill maakt ze in 1999 een voorstelling met de Amerikaanse Ann Hamilton. Ze wist bovendien gitarist Bill Frisell te strikken voor deze nieuwe productie.

3. Emio Greco, vroeger danser bij Forsythe en Fabre, rondt zijn trilogie Fra cervello e movimento over de spanning tussen hersenen en lichaam, na Bianco en Rosso, af met Extra dry. In dit laatste deel zal minstens een andere danser zich bij Greco voegen, en wordt de stap naar de grote zaal gezet.

4. Jonathan Burrows, ex-lid van het Engelse Royal Ballet, is een choreograaf en danser die tovert met abstracte beweging, licht en klank. In The stop quartet en Things don't know combineerde hij ze tot sprankelende bewegingsrebussen. De creatie van 1999 zet dit avontuur wellicht voort.

5. Annamirl van der Pluijm maakt een nieuwe solo, na M en P, waarin ze haar ontwikkeling en eigenheid als danseres toetste aan het werk van grote voorgangsters als Pavlova of Graham. The other me is een titel die zeer karakteristiek lijkt voor dit bescheiden, maar intrigerende oeuvre.

6. En dan zijn er nog een hele reeks kleine, maar daarom niet te versmaden voorstellingen te verwachten, o.a. van de vrij onbekende, maar fascinerende Zwitserse Anna Huber; Alexander Baervoets, Boris Charmatz, Raimund Hoghe,... Een buitenbeentje in deSingel: de onovertroffen Philippe Découflé.