Archief Etcetera


Inhoudstafel(Inhoudstafel)

etcetera 114

2 Redactioneel 27

3 anna halprin Het is theater zoals te verwachten maar niet te voorzien is / ‘De natuur is mijn richtsnoer' – Naar aanleiding van de re-enactment door Anne Collod & Guests van Anna Halprins Parades and Changes schrijft Timmy De Laet over nut en nadeel van re-enactment voor de kunsten. Myriam Van Imschoot las een biografie over Anna Halprin en sprak met haar.

14 Dans op Expo 58 – Eric De Kuyper las de door Sarma verzamelde kritieken van Marcel Lobet en Georges Sion over de dansvoorstellingen die beide critici vijftig jaar geleden zagen.

18 Doe mij na – In plaats van in de boomgaard kersen te plukken, maakten ze samen een dansstuk. Martin Nachbar over Repeater, dat hij samen met zijn vader maakte.

22 De mythen en sagen uit Kunstenrijk – Elk koninkrijk heeft zijn mythen en sagen, schrijft Delphine Hesters. In podiumland is het niet anders. Over decreten, groeimodellen, rugzakjes en dies meer.

Columns

13 Aengespoeld, John Zwaenepoel 20 Bericht uit het buitenland,

Tim Etchells

Theatergedicht

43 Koen Peeters

66 de Gebeurtenissen

27 ‘We hebben theater nodig.' – Op vraag van Etcetera las Christophe Van Gerrewey de op Het Theaterfestival in Vlaanderen uitgesproken States of the Union sinds 1990.

31 Flessenpost uit het dolhuis – Met Krankheit Frau, zo vindt Daniëlle de Regt, opent Hanneke Paauwe een doos die in podiumland niet zo vaak geopend wordt.

37 Vagevuur van het ballet – Pieter T'Jonck beschouwt de manier waarop Jean Luc Ducourt met het klassieke ballet omgaat als een oefening in kijken.

40 De (on)stuitbare opkomst van Mourade Zeguendi – Ruud Gielens en Joost Vandecasteele maakten voor Union Suspecte en Abattoir Fermé een stuk waarin de Volksunie opnieuw tot leven komt. Klaas Tindemans ging kijken.

44 Fuga van het onvoorstelbare – Bart Philipsen buigt zich over de productie Wald die De Parade maakte met teksten van o.a. Marguerite Duras, W.G. Sebald en Georges-Didi Hubermann.

49 De ziekte van de dood – Ina Geerts blikt in een gesprek vooruit op haar solovoorstelling van de tekst van Duras.

50 Meg Stuart was op Manifesta

52 Kroniek

Johan Heldenbergh & Mieke

Dobbels, The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-Ups of Alabama, door Jeroen Versteele Gisèle Vienne, Jerk, door Jeroen Versteele

Jennifer Lacey & Nadia Lauro, Les Assistantes, door Jeroen Peeters Stefan Kaegi & Lola Arias, Airport Kids, door Jeroen Peeters Het Toneel Speelt, De Geschiedenis van de Familie Avenier, door Anoek Nuyens

59 Boek Open (vol 14), over kunst in de publieke ruimte, door Erwin Jans

60 Film, TV, dVd Jan Verheyen, Los, door Marc Holthof Erik Van Looy & Bart De Pauw, Loft, door Herman Asselberghs Stephen Walker, Young@Heart, door Elke Decoker


Development and design by LETTERWERK