Archief Etcetera


(Advertentie)(Advertentie)

Boekman

Tijdschrift voor kunst, cultuur en beleid

Boekman 73

Tijdschrift voor kunst, cultuur en beleid

Negentiende jaargang | Winter 2007 | Prijs: € 15 Kunst en opleiding

Boekman 74

Tijdschrift voor kunst, cultuur en beleid

Twintigste jaargang | Voorjaar 2008 | Prijs: € 15 De Kunstlobby

Boekman 75

Tijdschrift voor kunst, cultuur en beleid

Twintigste jaargang | Zomer 2008 | Prijs: € 15 Kunst en digitalisering

Boekman is hét forum voor kunst, onderzoek en beleid. Het tijdschrift informeert thematisch over trends en veranderingen in de culturele sector en de cultuurpolitiek.

In elk nummer staat een thema centraal: van kunst en publiek tot de kunstlobby en van kunst en digitalisering tot de waarde van kunst. Elk nummer bevat prikkelende essays en analyses, interviews, columns en de rubriek Uitgelicht met recensies van belangwekkende publicaties en overige wetenswaardigheden. Met aandacht voor alle kunstvormen: muziek, architectuur, dans, film, theater, beeldende kunst enzovoort.

Maak kennis met Boekman en neem een proefabonnement voor slechts € 15 ! Kijk op www.ikabonneermij.nl/boekman of bel 0031 30 263 10 89

man 76

cultuur en beleid

2008|Prijs: € 15 initiatief

Boekman 76

Tijdschrift voor kunst, cultuur en beleid

Twintigste jaargang | Najaar 2008 | Prijs: € 15 Particulier initiatief

Is de particuliere sector kunstlievender dan de overheid? Is er een nieuwe gouden eeuw van schenken op komst? Hoe groot is het maatschappelijk draagvlak voor de kunsten? Over hoeveel geld beschikken private cultuurfondsen? Welke kansen voor kunstsponsoring blijven onbenut? Waarom kijkt de kunstwereld met een scheef oog naar de moderne mecenas? Hoe veelzijdig is de expertise van vrijwilligers uit het bedrijfsleven? En, wat zijn de belastingvoordelen voor gulle gevers?

In deze Boekman over particulier initiatief brengt Theo Schuyt het geven in Nederland in kaart en belicht Katia Segers mecenaat en sponsoring in Vlaanderen. Sandra Jongenelen buigt zich over de plannen van de Commissie Cultuurprofijt en Claudine de With en Arjo Klamer signaleren bureaucratie bij de private cultuurfondsen. Helleke van den Braber promoot het moderne mecenaat en Irene Start ziet onbenutte kansen voor kunstsponsoring. Ingrid Janssen zoomt in op het werk van Kunst & Zaken en Sigrid Hemels noemt de voordelen van belastingsubsidies. Arnold Witte constateert een toenemende invloed van bedrijfscollecties en Joke Hermes ziet kwaliteitsdrama bij de commerciële omroep. Interviews met Jan Maarten Boll van de Vereniging Rembrandt en Hendrik Driessen van museum De Pont en een dubbelinterview met de drijvende krachten achter sponsoradviesbureaus LeenaersVerloop en MusicWorks. In de serie Particulier portret aandacht voor Heemschut, de Music Hall Group, de Westergasfabriek en de ING Group. In de rubriek Forum bekritiseert Rinus van Schendelen de kunstlobby en neemt Thije Adams het Jaar van de Interculturele Dialoog onder de loep.


Development and design by LETTERWERK