Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

Personalia

Michaël Bellon (1974) is freelance cultuurjournalist. Hij schrijft o.a. voor De Standaard en Brussel deze Week.

Evelyne Coussens (1980) is classicus en theaterwe- tenschapper. Ze schrijft als freelance cultuurjournalist voor de Zonemagazines en rekto:verso, werkte als redactrice mee aan verschillende uitgaven omtrent the- ater (De speler en de strop, tweehonderd jaar theater in Gent), en is lid van de Beoordelingscommissie Theater.

Elke Decoker (1980) studeerde filosofie en culturele studies. Zij is persattachée en medewerker communica- tie in het Kaaitheater en eindredacteur van Etcetera.

Saskia de Coster (1976) is de auteur van o.a. Eeuwige roem en Held. Zij schreef voor het gezelschap crew, maakt video's, is columnist voor De Standaard, en kernredacteur van dwb.

Daniëlle de Regt (1980) is onderzoeksmedewerker bij de UA en recensent voor De Standaard. Zij is redac- teur van Etcetera.

Simon Dove (1959) was directeur van het Utrechtse festival Springdance (2000-2007). Hij is Chair of the Department of Dance aan de Arizona State University.

Stef Franck (1965) was redacteur van het mediamaga- zine as en curator voor o.a. Kino-Eye en TechnoLust. Als videast realiseerde hij de trilogie Conceit. Hij werkt voor de Vlaamse Dienst voor Filmcultuur.

Kristien Hemmerechts (1955) is de schrijfster van een twintigtal romans, verhalenbundels en essays. Zij recenseert voor o.a. Standaard der Letteren en Vrij Nederland. Haar recentste boek is het pamflet De man, zijn penis en het mes.

Xandra Knebel (1967) is bureau- en eindredacteur bij de uitgeverij van Theater Instituut Nederland. Zij studeerde af in de theaterwetenschap met een scriptie over Moeder Courage. Zij is de auteur van Ton Lutz. Toneelvader des vaderlands.

Ivo Kuyl (1957) is dramaturg bij de kvs, docent Vergelijkende Dramaturgie aan het departement Rits van de Erasmushogeschool, en redactielid van Etcetera.

Geert Opsomer (1957) was artistiek leider van het Nieuwpoorttheater. Hij doceert aan het Rits.

Jeroen Peeters (1976) is publicist, dramaturg en curator in het veld van dans en performance. Hij is redacteur van Etcetera en leidt samen met Myriam Van Imschoot de werkplaats voor kritiek, dramaturgie en dansonderzoek Sarma.

Ditte Pelgrom (1962) is toneelschrijver, dramaturg en bibliothecaris bij het platform voor theaterauteurs [PTa]. Voor 't Barre Land bewerkte zij Canetti's Martyrium tot Een hoofd zonder wereld.

Johan Reyniers (1968) was artistiek directeur van het Kaaitheater (1998-2007) en kernredacteur van dwb (2001-2007). Sinds nummer 111 (april 2008) is hij hoofdredacteur van Etcetera .

Niels Ruëll (1975) is freelance filmjournalist voor Agenda-Brussel deze Week en De Standaard.

Geert Sels (1965) is cultuurredacteur en theaterrecensent bij De Standaard. Voordien werkte hij onder meer bij de vrt en De Morgen. Hij is de auteur van Accidenten van een zaalwachter, over Luk Perceval.

Ive Stevenheydens (1975) is actief als essayist, journalist en curator. Zijn onderzoeksterrein situeert zich op het raakvlak van beeldende kunst, media, geluid en performance. Hij is curator beeldende kunst bij Huis & Festival a/d Werf (Utrecht).

Johan Thielemans (1939) is publicist. Hij schreef talrijke artikelen over theater voor o.a. Etcetera, Theatermaker en Documenta.

Pieter T'Jonck (1960) is ir. architect en publicist. Hij schrijft over dans voor o.a. De Morgen.

Elke Van Campenhout (1971) is free-lance dramaturge en coördinator van het artistieke onderzoeksproject apt (advanced performance training), een postgraduaat voor kunstenaars en theoretici (www.popok.org). Verder organiseert zij uiteenlopende projecten rond kunst, transdisciplinaire samenwerking, kritiek en zelf-educatie.

Anna van der Plas (1976) studeerde in Nederland theaterwetenschap en -dramaturgie. Momenteel woont zij in België en werkt er als theaterjournalist, dramaturgiedocent en medewerker aan het festival Bâtard. Ze maakt deel uit van het Corpus Kunstkritiek van het vti.

John Zwaenepoel (1963) was zakelijk leider van het stuc en van Ultima Vez. Momenteel is hij manager van Damaged Goods.

Bestel nu uw seizoensbrochure! www.toneelhuis.be 03/224.88.44


Development and design by LETTERWERK