Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

Personalia

Michaël Bellon (1974) is freelance cultuurjournalist. Hij schrijft o.a. voor De Standaard en Brussel deze Week.

Eric Corijn (1947) is cultuurfilosoof en sociaal wetenschapper, professor sociale en culturele geografie aan de vub, directeur van het onderzoekscentrum cosmopolis, City, Culture & Society, en medeauteur van Het sociale van cultuur (2007).

Eric De Kuyper (1942) is de auteur van talloze artikelen over dans, opera en film, en van een reeks autobiografische boeken, waaronder Bruxelles, here I come (1993). Recent verscheen Het teruggevonden kind.

Paul Demets (1966) is dichter, vertaler en publicist. Hij werkt aan een biografie van Paul Snoek, schrijft over podiumkunsten en literatuur voor Ons Erfdeel en bespreekt poëzie voor De Morgen.

Mark Deputter (1961) was co-artistiek leider van het stuc en directeur van Danças Na Cidade. Momenteel is hij directeur van alkantara. Hij schreef talrijke artikelen over culturele en cultuurpolitieke onderwerpen.

Stefaan De Ruyck (1957) was zakelijk leider van Blauwe Maandag Cie en het Toneelhuis, en kabinetschef bij minister van Cultuur Bert Anciaux. Momenteel is hij algemeen directeur van Vooruit.

Sébastien Hendrickx (1983) studeerde theaterwetenschappen aan de UGent en volgt momenteel de opleiding Experimenteel Atelier aan Sint-Lucas (Gent). Hij maakt deel uit van het Corpus Kunstkritiek van het VTi.

Wouter Hillaert (1978) is theatercriticus voor De Morgen en Klara, en redacteur podiumkunsten van het kunstkritische tijdschrift rekto:verso.

Erwin Jans (1963) is dramaturg bij het Toneelhuis, redacteur van freespace Nieuwzuid, en de auteur van Interculturele intoxicaties. Over kunst, cultuur en verschil (2006).

Stephan Moens (1951) schrijft voor De Morgen over muziektheater en opera.

Ditte Pelgrom (1962) is toneelschrijver, dramaturg en bibliothecaris bij het platform voor theaterauteurs [PTa]. Voor ‘t Barre Land bewerkte zij Canetti's Martyrium tot Een hoofd zonder wereld.

Johan Reyniers (1968) was artistiek directeur van het Kaaitheater (1998-2007) en kernredacteur van dwb (2001-2007). Met ingang van dit nummer is hij hoofdredacteur van Etcetera.

Julie Rodeyns (1980) is research coördinator bij PAIN en schrijft over dans voor h(art)

.

Johan Thielemans (1939) is publicist. Hij schreef talrijke artikelen over theater voor o.a. Etcetera, Theatermaker en Documenta.

Klaas Tindemans (1959) is dramaturg, toneelschrijver en publicist. Hij doceert aan het Rits en het Herman Teirlinck Instituut. Als regisseur debuteerde hij in 2006 met Bulger (Bronks).

Pieter T'Jonck (1960) is ir. architect en publicist. Hij schrijft over dans voor o.a. De Morgen.

Mia Vaerman (1957) is filosofe en doctoreert aan de ua op het geheugen van het lichaam. Zij publiceerde artikelen in o.a. Etcetera, nge en Danswetenschap in Nederland.

Marianne Van Kerkhoven (1946) is dramaturge bij het Kaaitheater. Zij publiceerde tal van artikelen over podiumkunsten. Een aantal van haar teksten werd verzameld in Van het kijken en van het schrijven (2001).

John Zwaenepoel (1963) was zakelijk leider van het stuc en van Ultima Vez. Momenteel is hij manager van Damaged Goods.

(Advertentie)

TONEELHUIS | GUY CASSIERS | TOM LANOYE ATROPA

15 t/m 24 MEI 08 om 20u in de BOURLA

www.toneelhuis.be

03 224 88 44

KOMEDIEPLAATS 18 2000 ANTWERPEN

TONEELHUIS WERKT MET SUBSIDIES VAN DE STAD ANTWERPEN, DE PROVINCIE ANTWERPEN EN DE VLAAMSE OVERHEID BEELD: ANNE-MIE VAN KERCKHOVEN | VORMGEVING: DOOREMAN & HOUBRECHTS


Development and design by LETTERWERK