Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

Personalia 110

David Bergé is werkzaam als beeldredacteur voor diverse kunstpublicaties, waaronder Etcetera. Daarnaast werkt hij als freelance fotograaf samen met verschillende choreografen. www.papa-razzi.be

Alice Chauchat is een performer en choreografe die woont en werkt in Berlijn. Na haar residentie in 2006 in Zagreb op uitnodiging van Eks-Scena's in het kader van het triatlon project, werd The Love Piece gecreëerd door Ana Achimovicz, Nino Bokan, Alice Chauchat, Pravdan Devlahovic, Oliver Frljic, Zvonimir Kvesic, Ivana Pavlovic, Ivana Roncevic, Nina Sakic and Una Vizek. www.eks-scena.hr en www.theselection.net/ dance

Birgit Cleppe studeerde af als ir-architect met een thesis over architecturale strategieën van theatermakers bij prof. D. De Meyer. Ze is als onderzoeker verbonden aan de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de UGent.

Pieter De Buysser is toneelschrijver en filmmaker. Hij is tevens artistiek leider van Lampe. www.lampesite.be

Bram De Cock studeerde onder andere vergelijkende cultuurwetenschap en theaterwetenschap. Hij publiceert over theater en is actief als muzikant en dj.

Anne Dekerk, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschap en is psycholoog (psychoanalyse). Daarnaast is ze lid van het kunstenaarscollectief Echo.Base. www.echobase.be

Daniëlle de Regt, redacteur van Etcetera, studeerde vertaler/ tolk, film- en beeldstudies, theaterwetenschap en cultuurmanagement. Momenteel is ze onderzoeksmedewerker bij de ua, en medewerker cultuur voor De Standaard.

Ewout D'Hoore is momenteel nog (master)student op het rits. Hij stond al op het batard-festival, bij taz en op Kortrijk Congé. Hij maakt dit jaar onder andere een voorstelling samen met Simon Allemeersch en Nicolas Delalieux in coproductie met het stuk.

Seiichi Furuya verliet Japan via Siberië in 1973. Momenteel leeft en werkt hij als fotograaf in Graz.

Wouter Hillaert studeerde Germaanse en Theaterwetenschappen, werkt als freelance theatercriticus voor De Morgen en Klara, en is redacteur podiumkunsten voor het kunstkritische tijdschrift rekto:verso.

Dirk Lauwaert is kunstcriticus, onderzoeker en docent bij onder meer Sint Lukas.

Geert Opsomer is ex-artistiek leider van het Nieuwpoorttheater. Hij is momenteel docent aan het Rits.

Jeroen Peeters studeerde kunstwetenschappen en wijsbegeerte. Hij is actief als publicist, dramaturg en curator in Brussel en Berlijn. Hij is tevens redacteur van sarma. be, on-line platform voor dans- en performancekritiek.

Maarten Soete, redacteur van Etcetera, studeerde Germaanse talen en volgde de master na master Theaterwetenschap. Hij is als medewerker documentatie verbonden aan het Vlaams Theater Instituut.

Pieter T'Jonck is ir. architect en publicist voor onder andere De Morgen.

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor diverse kunsttijdschriften, en werkt als curator en dramaturg rond dans, nieuwe media, theater en kunst in het algemeen.

Jan Van Dijck studeerde filosofie, was dramaturg bij kns en dramaturg/ vertaler en artistiek coördinator bij het Toneelhuis. Op dit ogenblik is hij werkzaam bij Villanella.

Christophe Van Gerrewey studeerde architectuur en literatuurwetenschap. Hij publiceerde in verschillende tijdschriften en boeken, waaronder Werkelijkheid zonder weerga. Momenteel is hij verbonden aan de vakgroep architectuur en stedenbouw van de Universiteit Gent.

Benjamin Verdonck is theatermaker en acteur. Zijn werk wordt ondersteund door kvs, Nieuwpoorttheater en het Toneelhuis.

Vertrekpunt van House of the Sleeping Beauties is de gelijknamige roman uit 1961 van de Japanse auteur en Nobelprijswinnaar Yasunari Kawabata. Het boek vertelt over de opeenvolgende bezoeken van de heer Eguchi aan een vreemd, teder bordeel. Oudere mannen kunnen er de nacht doorbrengen met door slaapmiddelen verdoofde, zeer jonge meisjes.

Een verhaal over herinnering, melancholie en vergankelijkheid.


Development and design by LETTERWERK