Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

Personalia 108

David Bergé is werkzaam als beeldredacteur voor diverse kunstpublicaties, waaronderEtcetera. Daarnaastwerkthijals freelance fotograaf samen met verschillendechoreografen. www.papa-razzi.be

Bojana Cveji'c, redacteur van Etcetera, is performancewetenschapper, performer, musicoloog en lesgever binnen de dans-en muzieksector. ze publiceert in tijdschriften als Maska, Ballet-Tanz en Performance Research.

Pieter De Buysser is toneelschrijver en filmmaker. Hij is tevens artistiek leider van Lampe. www.lampesite.be

Bram De Cock studeerde onder andere vergelijkende cultuurwetenschap en theaterwetenschap. Hij publiceert over theater en is actief als muzikant en DJ.

Anne Dekerk, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschap en is psycholoog (psychoanalyse). Daarnaast is ze lid van het kunstenaarscollectief Echo.Base. www.echobase.be

Sally De Kunst, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschappen. Momenteel werkt ze samen met Arco Renz aan het opzetten van Monsoon, een uitwisselingsplatform tussen Aziatische en Europese kunstenaars, en is ze verbonden aan Theater Gasthuis voor het ontwikkelen van een internationaal onderzoeksplatform.

Daniëlle de Regt, redacteur van Etcetera, studeerde vertaler/tolk, film- en beeldstudies, theaterwetenschap en cultuurmanagement. Momenteel is ze onderzoeksmedewerker bij de Hogeschool Antwerpen, en medewerker cultuur voor De Standaard.

Jelle Dierckx is doctor in de kunstwetenschappen. Van 2000 tot 2006 was hij werkzaam aan het IPEM - departement Musicologie van de Gentse Universiteit. Momenteel is hij artistiek coördinator bij het Festival van Vlaanderen Gent.

Lieve Dierckx studeerde theaterwetenschap, met een zwaartepunt dans. ze verkent lichamelijkheid en loopbanen in het danslandschap. ze werkte voor Stof vzw, en is actief bij Urbanmag.

DD Dorvillier werkt als choreograaf in New York. Nottthing is Importanttt is haar laatste voorstelling.

Ludovic Fresse studeerde compositie aan het conservatorium Pantin. Hij is betrokken geweest bij verschillende muziekfestivals in Frankrijk, België Duitsland en Polen, en bracht al enkele cd's uit. Op dit moment woont hij in Berlijn.

Danielle Goldman is assistent dansgeschiedenis en –theorie aan The New School. ze publiceert in Dance Research, Dance Research Journal, The Drama Review en Women & Performance.

Wouter Hillaert studeerde Germaanse en Theaterwetenschappen, werkt als freelance theatercriticus voor De Morgen en Klara, en is redacteur podiumkunsten voor het kunstkritische tijdschrift rekto:verso.

Jan Maertens ontwerpt vaak het licht voor verscheidene hedendaagse dans- en theatervoorstellingen. In dit nummer is een beeldbijdrage opgenomen op basis van zijn lichtontwerp voor MAYBE FOREVER (Meg Stuart & Philipp Gehmacher).

Christian Rizzo is choreograaf. Sinds 1997 presenteert hij zijn eigen performances binnen de productiestructuur l'association fragile.

,

Chris Van der Burght is fotograaf. Hij maakt naast eigen werk ook werk in opdracht voor choreografen en theatermakers als Alain Platel, Meg Stuart, Hans Van den Broeck, Ivo Van Hove en Koen Augustijnen.

Myriam Van Imschoot is dramaturge, curator en schrijver. In tandem met Jeroen Peeters leidt ze Sarma, een plek voor artistiek onderzoek, dramaturgie en kritiek. www.sarma.be

Pieter Verstraete doet promotieonderzoek over de perceptie en narratieve verbeeldingskracht van de luisteraar in hedendaags muziek- en audiotheater, geluidskunst en interactieve installatiekunst, bij ASCA en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. home.medewerker.uva. nl/p.m.g.verstraete

Maarten Soete redacteur van Etcetera, studeerde Germaanse talen en volgde de master na master Theaterwetenschap. Hij is als medewerker documentatie verbonden aan het Vlaams Theater Instituut.

Pieter T'Jonck is ir. architect en publicist voor onder andere De Morgen.

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor diverse kunsttijdschriften, en werkt als curator en dramaturg rond dans, nieuwe media, theater en kunst in het algemeen.

Siegfried www.ringvlaamseopera.be

DE VLAAMSE OPERA IS EEN INSTELLING VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN GENIET DAARNAAST DE STEUN VAN: DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN, DE PROVINCIE ANTWERPEN, DE STAD GENT, DE STAD ANTWERPEN & DE NATIONALE LOTERIJ STRUCTURELE SPONSOR: DE NATIONALE LOTERIJ STRUCTURELE SPONSOR VLAAMSE OPERA GENT: SIDMAR PROJECTSPONSOR OPERA-EXPLORER: KBC MEDIAPARTNERS: DE MORGEN, KNACK-WEEKEND KNACK-FOCUS KNACK, KLARA MET DANK AAN: DE LIJN


Development and design by LETTERWERK