Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

Personalia 106

Chokri Ben Chikha is acteur en theatermaker. Flore Opsomer is zakelijk leider. Ze maken beiden deel uit van het Gents-Brusselse theatercollectief Union Suspecte.

David Bergé is werkzaam als beeldredacteur voor diverse kunstpublicaties, waaronder Etcetera. Daarnaast werkt hij als freelance fotograaf samen met verschillende choreografen. www.papa-razzi.be

Veronika Blumstein is een fictieve choreografe, bedacht door een aantal kunstenaars, critici en theoretici, zoals Kattrin Deufert, Thomas Plischke, Sandra Noeth, Paweł Go ́zli ́nski,en nog vele anderen.

Bojana Cveji ́c, redacteur van Etcetera, is performancewetenschapper, performer, musicoloog en lesgever binnen de dans-en muzieksector. Ze publiceert in tijdschriften als Maska, Ballet-Tanz en Performance Research.

Bram De Cock studeerde filosofie en vergelijkende cultuurwetenschap aan de Universiteit Gent, en interculturele communicatie in Lund (Zweden). Recentelijk werkte hij de ManaMa theaterwetenschap af.

Anne Dekerk, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschap en is psycholoog (psychoanalyse). Daarnaast is ze lid van het kunstenaarscollectief Echo.Base. www.echobase.be

Sally De Kunst, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschappen. Momenteel werkt ze samen met Arco Renz aan het opzetten van Monsoon, een uitwisselingsplatform tussen Aziatische en Europese kunsenaars, en is ze verbonden aan Theater Gasthuis voor het ontwikkelen van een internationaal onderzoeksplatform.

Daniëlle de Regt, redacteur van Etcetera, studeerde vertaler/tolk, filmen beeldstudies, theaterwetenschap en cultuurmanagement. Momenteel is ze onderzoeksmedewerker bij de Hogeschool Antwerpen, en medewerker cultuur voor De Standaard.

Alexis Destoop is filmmaker en fotograaf , en werkte onder meer mee aan de voorstelling Knockout van Rebecca September.

Lieve Dierckx studeerde theaterwetenschap, met een zwaartepunt dans. Ze verkent lichamelijkheid en loopbanen in het danslandschap. Ze werkte voor Stof vzw ,en is actief bij Urbanmag.

Geert Goiris is werkzaam als fotograaf. Hij is docent aan Sint-Lukas (Brussel). Hij had solo-tentoonstellingen in onder meer in België, Frankrijk, Amerika, Georgië en Litouwen.

Wouter Hillaert studeerde Germaanse en Theaterwetenschappen, werkt als freelance theatercriticus voor De Morgen en Klara, en is redacteur podiumkunsten voor het kunstkritische tijdschrift rekto:verso.

Erwin Jans is dramaturg bij het Toneelhuis, essayist en docent theaterwetenschappen aan de UA en het Herman Teirlinck Instituut.

Anneke Jansen werkte na haar studie Nederlands en Theaterwetenschap als freelance dramaturg en redacteur. Nu werkt zij als programmacoördinator van Amsterdam Wereldboekenstad en coördinator van TF-2, het Amsterdam Fringe Festival.

Seulgi Lee is een Zuid-Koreaanse kunstenares die momenteel in Parijs werkt. Ze nam reeds deel aan tentoonstellingen in Seoul, Wenen en Genève.

Florian Malzacher leeft en werkt in Graz en Frankfurt. Hij is freelance journalist en curator van onder meer Steirischer Herbst en de International Summer Academy at Mousonturm. Zijn nieuwste boek zal focussen op het werk van Rimini Protokoll

Helly Minarti is freelance journalist, onderzoeker en kunstmanager. Ze combineert haar onderzoek met andere praktijken in culturele netwerken, waarbij de nadruk ligt op podiumkunsten.

Dan Perjovschi woont in Boekarest. Het voornaamste medium waarmee hij werkt zijn tekeningen. Zijn werk werd al tentoongesteld in onder meer Tate Modern, Moma New York en de 52ste Biënnale van Venetië.

Ive Stevenheydens is actief als journalist, essayist en curator en publiceert voornamelijk over experimentele muziek en actuele kunst. Daarnaast ontwikkelt hij multidisciplinaire evenementen op het raakvlak tussen beeldende kunst, geluid en muziek.

Maria Tarantino studeerde filosofie in Edinburgh en Leuven. Ze was druk bezig met ‘subjectiviteit' en ‘unheimlichkeit' toen ze besloot zich te richten op freelance journalistiek. Ze presenteerde verschillende televisieen radioprogramma's, zoals de documentaire-serie De Wereld van Tarantino (Canvas).

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor diverse kunsttijdschriften, en werkt als curator en dramaturg rond dans, nieuwe media, theater en kunst in het algemeen.

Rudi Visker is hoogleraar aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KULeuven. Hij is de auteur van talrijke publicaties op het gebied van hedendaagse wijsbegeerte, waaronder in boekvorm Truth and Singularity. taking Foucault into phenomenology en The Inhuman Condition. Looking for Difference after Levinas and Heidegger. Daarnaast is hij hoofdredacteur van Tijdschrift voor Filosofie.

Volledig artikel als PDF

Auteur (Personalia)

Publicatie Etcetera, 2007-04, jaargang 25, nummer 106, p. 80

Trefwoorden freelancestudeerderedacteurtheaterwetenschapwerktjournalisttheaterwetenschappenwerktedaarnaastcurator

Namen Alexis DestoopAmerikaAmsterdamAnne DekerkAnneke JansenArco RenzAziatischeBallet-Tanz en Performance ResearchBelgiëBiënnale van VenetiëBoekarestBojana CvejiBram De CockChokri Ben ChikhaDan PerjovschiDaniëlle de RegtDe KunstDe Morgen en KlaraDe StandaardDe Wereld van TarantinoEcho.Base.EdinburghEtceteraEuropeseFlorian MalzacherFoucaultFrankfurtFrankrijkFringe FestivalGents-BrusselseGeorgiëGermaanseGrazHelly MinartiHerman Teirlinck InstituutHogeschool AntwerpenInternational Summer Academy at MousonturmKattrin DeufertKnockout van Rebecca SeptemberLevinas and HeideggerLieve DierckxLitouwenLundManaMaMaria TarantinoMaskaMoma New YorkMonsoonOpsomerPaweł GoRimini ProtokollRudi ViskerSandra NoethSeoulSeulgi LeeSteirischer HerbstStofTF-2Tate ModernThe Inhuman ConditionTheaterwetenschappenThomas PlischkeTruthUnion SuspecteUniversiteit GentUrbanmagVan CampenhoutVeronika BlumsteinWenenWereldboekenstadWouter HillaertZuid-KoreaanseZweden


Development and design by LETTERWERK