Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

Lange Nacht van de Dans

03/03/2007, 15:00 03:00, Kaaitheater

De wereld danst in Brussel!

Choreografen en dansmakers, afkomstig uit alle hoeken van de wereld en thuis in Brussel, brengen korte choreografieën waarvan een deel voor deze tweede Lange Nacht van de Dans wordt gemaakt. Speciale aandacht voor dansimprovisaties en volksdans. Dertig acts, gespreid over zes programmablokken van elk twee uur.

www.kaaitheater.be – 02/201 59 59

i.s.m. Danspunt en Brusselwerking VCA

Personalia 104

BAVO is een researchgroep die bestaat uit de architecten/filosofen Gideon Boie en Matthias Pauwels. Zij onderzoeken de politieke dimensie van kunst, architectuur en planning voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals universiteiten, kunstencentra en onderzoeksinstituten. BAVO publiceerde al diverse essays, onderzoeksrapporten en boeken. www.bavo.biz

David Bergé is werkzaam als beeldredacteur voor diverse kunstpublicaties, waaronder Etcetera. Daarnaast werkt hij als freelance fotograaf samen met verschillende choreografen. www.papa-razzi.be

Bojana Cveji ́c, redacteur van Etcetera, is performancewetenschapper, performer, musicoloog en lesgever binnen de dans-en muzieksector. Ze publiceert in tijdschriften als Maska, Ballet-Tanz en Performance Research.

Wouter Davidts is verbonden aan de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de UGent. Hij doceert Architectuurtheorie aan de Vakgroep Architectuur van de VUB. Hij is auteur van Bouwen voor de kunst? (A&S/books, 2006). Anne Dekerk, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschap en is psycholoog (psychoanalyse). Daarnaast is ze lid van het kunstenaarscollectief Echo.Base.

Sally De Kunst, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschappen. Momenteel werkt ze samen met Arco Renz aan het opzetten van Monsoon, een uitwisselingsplatform tussen Aziatische en Europese kunsenaars, en is ze verbonden aan Theater Gasthuis voor het ontwikkelen van een internationaal onderzoeksplatform.

Maarten Delbeke is als docent en onderzoeker bij het F.WO. verbonden aan de universiteiten van Gent en Leiden. Hij publiceert over vroeg-moderne architectuurtheorie en –geschiedenis, en is actief als architectuurcriticus. Daniëlle de Regt, redacteur van Etcetera, studeerde vertaler/tolk, film- en beeldstudies, theaterwetenschap en cultuurmanagement. Momenteel is ze onderzoeksmedewerker bij de Hogeschool Antwerpen, en medewerker cultuur voor De Standaard.

Paul Gazzola is een Australische kunstenaar die in Berlijn woont. Hij creërt werk dat gaat van performance tot mediakunst. Hij volgt nu een masteropleiding architectuur.

Sandra Haselsteiner woont en werkt in Berlijn. Ze studeerde beeldende kunst en audiovisuele media in Utrecht en Amsterdam. Ze werkt voor verschillende tijdschriften, kranten, films, en performances. Daarnaast neemt ze ook deel aan tentoonstellingen.

David Hendrickx studeerde filosofie, management en vrije kunsten in Leuven, Brussel en Parijs. Hij leeft en werkt in Brussel als freelance journalist en fotograaf. www.flickr.com/photos/virtualsilver

Jo Huybrechts beoefent audiovisuele kunsten en is docent aan de hogeschool Sint-Lukas Brussel. Nadia Lauro woont in Parijs en is werkzaam als visueel kunstenaar en ontwerper. Ze maakte al scenografieën en installaties voor verschillende choreografen zoals Vera Mantero, Jennifer Lacey en Benoît Lachambre. In 2000 ontving ze de New York Dance and Performance Award voor de installatie die ze maakte voor de productie $Shot. Tor Lindstrand is een Zweedse architect en stedenbouwkundige. Sinds 1994 is hij verbonden aan het performance collectief Fame International. Samen met Marten Spangberg ontwikkelde hij onder het label International Festival het project The Theatre . www.international-festival.org Andrew Moore is fotograaf en publicist. Daarnaast doceert hij aan Princeton University en de New York School of Visual Arts. www.andrewlmoore.com

Saskia Sassen is een Amerikaanse econoom en socioloog. Haar voornaamste onderzoeksvelden zijn globalisering en internationale migratie. Ze is als professor sociologie verbonden aan de Universiteit van Chicago en de London School of Economics.

Pieter T'Jonck is ir. architect en publicist voor onder andere De Morgen. Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor diverse kunsttijdschriften, en werkt als curator en dramaturg.

Kristien Van den Brande studeerde Sociale Pedagogiek aan de K.U.Leuven. In 2005 werkte ze aan de Jan van Eyck Academie aan een onderzoek rond publieke ruimte in Brakin. Op dit moment studeert ze Theaterwetenschap aan de Universiteit Antwerpen. Christophe Van Gerrewey studeerde architectuur en literatuurwetenschap. Hij publiceerde in verschillende tijdschriften en boeken, waaronder Werkelijkheid zonder weerga. Momenteel is hij verbonden aan de vakgroep architectuur en stedenbouw van de Universiteit Gent. Kurt Vanhoutte, redacteur van Etcetera, is als docent verbonden aan het departement Theater-, Film- en Literatuurstudies van de Universiteit Antwerpen. Als dramaturg werkt hij occasioneel mee aan projecten van CREW, een netwerk van kunstenaars en wetenschappers.


Development and design by LETTERWERK