Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

David Bergé is beeldredacteur van Etcetera en onderzoekt de mogelijkheden van beeldvorming in, rond en van performance door samenwerkingen met diverse choreografen. www.papa-razzi.be

Bojana Cvejić , redacteur van Etcetera, is performancewetenschapper, performer, musicoloog en lesgever binnen de dans-en muzieksector. Ze publiceert in tijdschriften als Maska, Ballet-Tanz en Performance Research.

Bram De Cock studeerde filosofie en vergelijkende cultuurwetenschap aan de Universiteit Gent, en interculturele communicatie in Lund (Zweden). Onlangs werkte hij de ManaMa theaterwetenschap af.

Jan Decorte maakt al meer dan dertig jaar theater. Zijn laatste creatie is de opera Dido en Aeneas.

Anne Dekerk , redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschap en is psycholoog (psychoanalyse). Daarnaast is ze lid van het kunstenaarscollectief Echo.Base.

Sally De Kunst, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschap. Ze werkte onder meer als recensent voor de krant De Morgen en als programmator voor Stuk/Klapstuk.

Daniëlle de Regt, redacteur van Etcetera, studeerde vertaler/tolk, filmen beeldstudies, theaterwetenschap en cultuurmanagement. Momenteel is ze als onderzoeksmedewerker verbonden aan de Hogeschool Antwerpen.

Alexander Devriendt is theatermaker bij Ontroerend Goed.

Fanny & Alexander, een Italiaans theatercollectief, werd in 1992 opgericht door Luigi de Angelis en Chiara Lagani. Naast theatervoorstellingen en performances maken zij ook installaties en video's.

Jennifer Lacey is een New Yorkse choreografe en danseres die woont en werkt in Parijs. Ze doceert ook hedendaagse dans aan verschillende scholen in Europa, de Verenigde Staten en Japan.

Rudi Laermans is als gewoon hoogleraar verbonden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de K.U.Leuven. Hij is tevens gastdocent Theorie aan P.A.R.T.S. en binnen de opleiding Critical Studies van Lund University & Malmö Art Academy.

Peter Lenaerts is muzikant en geluidsontwerper. Onder de naam [‘aisikl'] bracht hij drie albums uit. Hij heeft samengewerkt met verschillende kunstenaars zoals Vincent Meessen, Inneke Waeyenberghe en Mette Ingvartsen. www.aisikl.net

Stef Lernous is theatermaker en vormt samen met Nick Kaldunski, Joost Vandecasteele en Tine Van Den Wyngaert het collectief Abattoir Fermé.

Jeroen Peeters studeerde kunstwetenschappen en wijsbegeerte. Hij is actief als publicist, dramaturg en curator in Brussel en Berlijn. Hij is tevens redacteur van sarma.be, on-line platform voor dansen performancekritiek. Verder is hij artistiek medewerker van Meg Stuart/ Damaged Goods.

Ula Sickle is een Canadese choreografe. Momenteel woont en werkt zij in Brussel. Naast performances maakt ze ook beelden. www.rebecca-september.org

Volkmar Sigusch is de directeur van het Institut für Sexualwissenschaft van de Universiteit van Frankfurt am Main. Hij is de pionier van de Duitse seksuele geneeskunde en oprichter van de Kritische Seksualwissenschaft.

Shelly Silver is een New Yorkse kunstenares die video, film en fotografie gebruikt om de relaties die ons verbinden en beperken te verkennen. Ze geeft les aan The Cooper Union en de MFA Department of Photography and Related Media

(The School of Visual Arts).

www.shellysilver.com

Boris Snauwaert woont en werkt als fotograaf in Gent. www.stilled.be

Peter Stamer werkt als dramturg, curator en auteur binnen hedendaagse dans en performance.

Robert Steijn is dramaturg en performer. Samen met Frans Poelstra vormt hij United Sorry, en maken ze performances en installaties voor theaters, galleries en festivals.

www.unitedsorry.com

Ive Stevenheydens is actief als journalist, essayist en curator en publiceert voornamelijk over experimentele muziek en actuele kunst. Daarnaast ontwikkelt hij multidisciplinaire evenementen op het raakvlak tussen beeldende kunst, geluid en muziek.

Larry Sultan is een Amerikaanse fotograaf. Zijn belangrijkste publicaties zijn The Valley (2004) en Pictures from Home (1992). Hij doceert tevens aan de California College of Arts. www.billcharles.com

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor De Standaard en diverse kunsttijdschriften, en werkt als curator en dramaturg rond dans, nieuwe media, theater en kunst in het algemeen.

Marc Vanrunxt is al meer dan twintig jaar actief als danser en choreograaf. Hij probeert choreografie telkens opnieuw te definiëren als een compositie van lichamelijkheid in beweging. www.kunst-werk.be

Maria Clara Villa-Lobos, geboren in Brazilië, volgde verschillende dansopleidingen, waaronder P.A.R.T.S. Sinds 1996 is ze ook actief als choreografe, en geeft ze workshops in Europa en daarbuiten.

Volledig artikel als PDF

Auteur (Personalia)

Publicatie Etcetera, 2006-09, jaargang 24, nummer 103, p. 73

Trefwoorden redacteurstudeerdecuratortheaterwetenschaplundwoontactiefchoreografeperformancesyorkse

Namen Alexander DevriendtAmerikaanseAnne DekerkBallet-Tanz en Performance ResearchBerlijnBoris SnauwaertBram De CockBraziliëBrusselCalifornia CollegeCanadeseChiara LaganiCritical Studies van Lund UniversityDaniëlle de RegtDe KunstDe MorgenDe StandaardDidoDuitseEcho.BaseEtceteraEuropaFaculteitFrans PoelstraGent.Hogeschool AntwerpenInneke WaeyenbergheInstitutJan DecorteJapanJennifer LaceyJoost VandecasteeleKlapstukKritische SeksualwissenschaftLarry SultanMFA DepartmentMalmö Art AcademyManaMaMarc VanrunxtMaskaMeg StuartMette Ingvartsen.New YorkseNick KaldunskiOntroerend GoedP.A.R.T.S.Peter StamerPhotographyPictures from HomeRelated MediaRobert SteijnSexualwissenschaft vanShelly SilverSociale Wetenschappen van de K.U.LeuvenStukThe Cooper UnionThe SchoolThe ValleyTine Van Den WyngaertUla SickleUnited SorryUniversiteit GentUniversiteit van Frankfurt am MainVan CampenhoutVerenigde StatenVincent MeessenVolkmar SiguschZweden


Development and design by LETTERWERK