Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

PERSONALIA

David Bergé is beeldredacteur van Etcetera en onderzoekt de mogelijkheden van beeldvorming in en rond performance door samenwerkingen met diverse choreografen. www.papa-razzi.be

Maaike Bleeker is dramaturge en cultuurwetenschapper. Zij werkt op het kruispunt tussen theater, dans en beeldende kunst. Op dit ogenblik is ze assistent-professor aan de afdeling Theaterwetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Manon De Boer is beeldend kunstenaar/ filmmaker, woont en werkt in Brussel. Films van haar zijn o.a. Sylvia Kristel - Paris (2003) en Resonating Surfaces (2005). Haar werk is o.a. te zien geweest bij galerie Jan Mot, Brussel, van Abbemuseum, Eindhoven, en op filmfestivals als het IFR Rotterdam, FID Marseille en Viënnale, Wenen.

Dirk De Corte is docent Kunst- en Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen en algemeen directeur van het NTGent. Daarnaast is hij bestuurslid van de Vlaamse directies Podiumkunsten, de vzw Minard en het Vlaams Centrum voor Amateurkunsten.

Fin Novembre is een Frans-Italiaans collectief van kunstenaars en academici uit uiteenlopende disciplines.

Joachim Gerstmeier is dramaturg en curator. Op dit ogenblik werkt hij voor het Siemens Art Program als curator voor performing arts. www.siemensartprogram.de.

Bojana Kunst (dr.) is filosofe en doet onderzoek naar hedendaagse kunst. Ze studeerde aan de Universiteit van Ljubljana, Slovenië en werkt daar momenteel aan de Kunstfaculteit.

Jan Lauwers is theatermaker en artistiek leider van Needcompany.

Liv Laveyne studeerde kunstwetenschappen (theater en plastische kunst) aan de Gentse universiteit en schrijft over theater in De Morgen.

Maurizio Lazzarato is socioloog en filosoof. Hij leeft en werkt in Parijs, waar hij onderzoek doet naar immateriële arbeid, de ontologie van het werk, intellectueel kapitaal en de ‘post-socialistische' beweging. Daarnaast schrijft hij over film, video en nieuwe beeldtechnologieën.

Martin Nachbar woont in Berlijn en is danser, performer en choreograaf. Samen met andere artiesten werkt hij sinds 1996 aan een divers parcours van voorstellingen, installaties, teksten en events.

Jeroen Peeters studeerde kunstwetenschappen en wijsbegeerte. Hij is actief als publicist, dramaturg en curator in Brussel en Berlijn. Hij recenseert dans voor De Morgen en is redacteur van Sarma.be, on-line platform voor dans- en performancekritiek. Verder is hij artistiek medewerker van Meg Stuart/Damaged Goods.

Jochen Roller studeerde performance art in Giessen (D) en choreografie aan het Laban Centre te Londen. Hij is werkzaam als danser, performer en choreograaf in Berlijn.

Ula Sickle is een Canadese choreografe. Momenteel woont en werkt zij in Brussel. Recent choreografeerde zij met het collectief Rebecca September de voorstelling Knockout.http://www.rebecca-september.org/

Ive Stevenheydens is actief als journalist, essayist en curator en publiceert voornamelijk over experimentele muziek en actuele kunst. Daarnaast ontwikkelt hij multidisciplinaire evenementen op het raakvlak tussen beeldende kunst, geluid en muziek.

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor De Standaard en diverse kunsttijdschriften. Daarnaast maakt ze deel uit van het artistieke team van Nadine.

Charlotte Vandevyver is redacteur van Etcetera en van het on-line cultuurtijdschrift urbanmag.be.

Ramona Verkerk studeerde aan de toneelacademie in Maastricht en in Studio Herman Teirlinck. Warmhouwe is haar debuut als theatermaker.

Jeroen Versteele, redacteur van Etcetera, studeerde Germaanse talen en Transmedia. Hij is medewerker cultuur bij De Morgen en dramaturg bij NTGent.

Contact

www.e-tcetera.be

redactie@e-tcetera.be

beeld@e-tcetera.be

Abonnementen 2005 (23ste jaargang, 5 nummers)

- België: 30 euro; -26 en lerarenkaart: 27,50 euro

- E.U.: 38 euro

- Andere landen: 45 euro

Nieuw: abonnementen 2005-2006 (23e en 24e jaargang, 10 nummers)

- België: 60 euro; -26 en lerarenkaart: 55 euro

- E.U.: 76 euro

- Andere landen: 90 euro

Gratis geschenk:

Bloemlezing Twintig jaar Etcetera, of Van het kijken en van het schrijven

van Marianne Van Kerckhoven.

Losse nummers

- België: 7 euro, Nederland: 9 euro

Oude nummers (voor zover beschikbaar)

- 7 euro (nummers 37 tot 49: 4 euro) + verzendingskosten; 10% reductie vanaf 10 nummers

- Etcetera 84 (dec. 2002): 22 euro (driedubbeldik nummer, buiten abonnement)

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel; voor Nederland op rekening 47.29.50.312 bij de ABN Amrobank te Hulst (giro van de bank is 1068635).

Abonnementenadministratie

Etcetera c/o Grafisch Centrum, Laarbeeklaan 70, 1090 Brussel, tel. 02 477 99 74

e-mail abonnementen@e-tcetera.be

Website

www.e-tcetera.be

Ontwerp

Stefan Loeckx, megalunatriumviraat, Brussel

Druk

Arte-Print, Brussel

Verkooppunten Vlaanderen

Theaters

antwerpen: deSingel, Monty brussel: Vlaams Theater Instituut, Beursschouwburg, De Munt, Kaaitheater, KVS/de bottelarij gent: Vooruit, NT Gent leuven: Stuk

tongeren: De Velinx

Boekhandels

antwerpen: Acco-Somville, Belis Vinck, Blomberg, De Groene Waterman, Dierckxsens-Avermaete (IMS), IMS Meir, Fnac brugge: De Bladwijzer, De Brugse Boekhandel,

De Reyghere (Brugge en St-Kruis), IMS Brugge brussel: Bolle Books, City Press Center Anspach, Passa Porta, De Slegte, Press Shop De Brouckère deerlijk: Etiket genk: Malpertuis gent: Art Book, De Brug, Fnac, Limerick, Poëziecentrum, Walry hasselt: IMS Hasselt kontich: Athena kortrijk: Theoria leuven: Acco, IMS, Plato mechelen: City Press, Forum, Salvator mol: Bredero mortsel: De Boekuil oostende: Corman, De Internationale Boekhandel oudenaarde: Beatrijs

roeselare: Hernieuwen schilde: ‘t KLAverVIER sint-niklaas: De Wase Boekhandel, ‘t Oneindig Verhaal tienen: Plato turnhout: Taxandria vilvoorde: De Plukvogel wijnegem: Fnac

Verkooppunten Nederland

amsterdam: Athenaeum Nieuwscentrum, International Theatre & film Bookshop, Theater Instituut Nederland ‘s hertogenbosch: A. Heinen

Distributie boekhandels

Culturele & Literaire Tijdschriften vzw i.s.m. EPO, tel. 03 239 68 74

Verantwoordelijke uitgever

Johan Wambacq, Mangelschotsstraat 13, B-1861 Wolvertem

Volledig artikel als PDF

Auteur (Personalia)

Publicatie Etcetera, 2006-02, jaargang 24, nummer 100, p. 85

Trefwoorden eurostudeerdecuratornummersbrusseluniversiteitwerktredacteurwoont

Namen ABN Amrobank te HulstAbbemuseumAccoArt BookArte-PrintAthenaeum NieuwscentrumBelgiëBelis VinckBerlijnBeursschouwburgBleekerBloemlezing TwintigBlombergBojana KunstBookshopBrederoBrusselCanadeseCharlotte VandevyverCity Press Center AnspachCormanCultureleDavid BergéDe BladwijzerDe BoekuilDe Brugse BoekhandelDe Groene WatermanDe Internationale BoekhandelDe MorgenDe MuntDe PlukvogelDe StandaardDe VelinxDe Wase BoekhandelDierckxsens-AvermaeteDirk De CorteE.U.EindhovenEtceteraFID Marseille en ViënnaleFin NovembreFnacForumGentseGermaanseGiessenGrafisch CentrumHerman TeirlinckIFR RotterdamIMS BruggeIMS HasseltIMS MeirInternational TheatreJan MotJeroen VersteeleJoachim GerstmeierJohan WambacqKaaitheaterKunstfaculteitLaban CentreLimerickLiteraireLiv LaveyneLondenMaastrichtMangelschotsstraatManon De BoerMarianne Van KerckhovenMartin NachbarMaurizio LazzaratoMeg StuartMinardMontyNT GentNTGentNadineNeedcompanyOneindig VerhaalPassa PortaPlatoPodiumkunstenPoëziecentrumRebecca SeptemberReyghereRollerSarma.beSiemens Art ProgramSloveniëStefan LoeckxStudioSylvia KristelTaxandriaTheater Instituut NederlandTheoriaTransmediaUla SickleUniversiteit van LjubljanaVan CampenhoutVerkerkVlaams Centrum voor AmateurkunstenVlaams Theater InstituutVlaamseWalryWenen


Development and design by LETTERWERK