Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

PERSONALIA

Marleen Baeten is lesgever in Open School Leuven en freelancer in de kunstensector.

David Bergé, redacteur van Etcetera, werkt aan een onderzoek naar beeldvorming in en rond performance, onder andere in P.A.R.T.S.

Marijs Boulogne studeerde aan het RITS en richtte samen met Manah Depauw het gezelschap Buelens Paulina op. Sinds kort werkt ze aan Excavation, een eigen project op de grens tussen theater, performance, handwerk en video.

Thomas Crombez is filosoof en theaterwetenschapper. Als Aspirant van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, bereidt hij aan de Universiteit Antwerpen een doctoraat voor over theatrale transgressie.

www.ua.ac.be/thomascrombez

Bojana Cvejić, redacteur van Etcetera, is performancewetenschapper, performer en lesgever binnen de dans- en muzieksector. Ze publiceert in tijdschriften als Maska, Frakcija, Teorija koja hoda, Teatron, Ballet-Tanz, Performance Research, New Sound e.a. Recent publiceerde ze Open Work in Music (Belgrado, 2004).

Pieter De Buysser, redacteur van Etcetera, keek even rond op het conservatorium Dora van der Groen en studeerde daarna filosofie aan de UFSIA en aan Paris-8 Vincennes Saint-Denis. Hij is toneelschrijver en filmmaker. Hij is tevens artistiek leider van Lampe. Voor Lampe werkt hij aan drie theatertrilogieën: De Kritiek van de Geraakte Rede, De Kritiek van het Vermogen en De Kritiek van de Pragmatiek. Zijn meest recente theaterteksten zijn Eekhoornbrood, Stranden en Het groeien van de bomen. Nieuwe stukken van hem worden volgend seizoen gespeeld door Lampe, de Queeste en NTGent/Münchner Kammerspiele.

Nancy Delhalle is doctor in de filosofie en de letteren, en onderzoekster aan de Universiteit van Luik (CIEL: Collectif interuniversitaire d'étude du littéraire ARC Ulg Franstalige gemeenschap van België). Ook is ze lid van het redactiecomité van het tijdschrift Alternatives Théâtrales.

Manah Depauw studeerde in 2000 af als actrice aan het conservatorium van Luik. Ze speelde sindsdien mee in een straatheatergezelschap, was assistent van een goochelaar en maakte korte animatiefilms met droevig speelgoed. Ze maakt samen met Marijs Boulogne met wie ze ook het gezelschap Buelens Paulina oprichtte de voorstellingen Endless Medication, Hotel Zero Control en Good Habits. Ze schreef onder andere ook Aphromorphosis en maakte de installatie Magic Box. Nu werkt ze aan een nieuwe video-installatie, die focust op straf en vrouwelijkheid.

Erwin Jans is dramaturg bij het ro theater, essayist en docent theaterwetenschappen.

Liv Laveyne studeerde kunstwetenschappen (theater en plastische kunst) aan de Gentse universiteit en schrijft over theater in De Morgen en Theatermaggezien.

Serge Leblon studeerde film aan Insas en reportagefotografie in het Midden-Oosten, om vervolgens als modefotograaf in Londen te werken en stilaan zijn eigen weg te gaan. Hij publiceerde in 2001 een monografie en stelde in diverse galerijen tentoon in Brussel, New York, Tokio, Detroit, Zurich en het FotoMuseum van Antwerpen (zomer 2005).

Daniel Loayza is professor in klassieke letteren en dramaturg voor de regisseur Georges Lavaudant, op dit ogenblik aan het werk in theater l'Odéon in Parijs. Hij vertaalde voornamelijk Shakespeares King Lear en de Oresteia van Aeschylos. Ook schreef hij voor Transquinquennal, Quadrille Albanais en Mac Wellman. Zijn vertaling van Une bête sur la lune (van Richard Kalinoski) leverde hem in 2001 een Molière op.

Filippo Tommasso Marinetti (1876-1944) was een Italiaans dichter, redacteur en oprichter van het futurisme in de vroeg-20e eeuw. In 1918 stichtte hij de Partito Politica Futurista, die een jaar later werd opgenomen in Mussolini's fascistische partij Fasci di combattimento. Het futurisme kende een esthetische waarde toe aan snelheid en geweld, en streefde dan ook naar een gewelddadige maatschappij. In het Futuristische Manifest, gepubliceerd in de Parijse krant le Figaro, en in het geluidsgedicht Zang Tumb Tumb verwoordde hij deze ideologie, die extreemrechtse politici bleef inspireren bij de ontwikkeling van het fascisme.

Pieter T'Jonck is ir. architect en publicist voor o.a. De Tijd.

Bram Smeyers studeerde Grafische vormgeving aan het Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel. Sinds 1999 werkt hij in de Filmfabriek als grafisch ontwerper, dramaturg en regisseur. In 2004 nam hij een jaar loopbaanonderbreking om aan de Universiteit van Antwerpen Theaterwetenschappen te studeren.

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor De Standaard en diverse kunsttijdschriften en radiomedewerker voor Fresco (Klara) en Neon (Radio 1). Daarnaast maakt ze deel uit van het artistieke team van Nadine.

Charlotte Vandevyver is redacteur van Etcetera en van het on-line cultuurtijdschrift urbanmag.be.

Jeroen Versteele, redacteur van Etcetera, studeerde Germaanse talen en Transmedia (Hogeschool Sint-Lukas Brussel). Hij schrijft over dans in De Morgen en is dramaturg bij NTGent.

Contact

www.e-tcetera.be

redactie@e-tcetera.be

Abonnementen 2005 (23ste jaargang, 5 nummers)

België: 30 euro; -26 en lerarenkaart: 27,50 euro

E.U.: 38 euro

Andere landen: 45 euro

Nieuw: abonnementen 2005-2006 (23e en 24e jaargang, 10 nummers)

België: 60 euro; -26 en lerarenkaart: 55 euro

E.U.: 76 euro

Andere landen: 90 euro

Gratis geschenk:

Bloemlezing Twintig jaar Etcetera, of Van het kijken en van het schrijven

van Marianne Van Kerckhoven.

Losse nummers

- België: 7 euro, Nederland: 9 euro

Oude nummers (voor zover beschikbaar)

7 euro (nummers 37 tot 49: 4 euro) + verzendingskosten; 10% reductie vanaf 10 nummers

Etcetera 84 (dec. 2002): 22 euro (driedubbeldik nummer, buiten abonnement)

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel; voor Nederland op rekening 47.29.50.312 bij de ABN Amrobank te Hulst (giro van de bank is 1068635).

Abonnementenadministratie

Etcetera c/o Grafisch Centrum, Laarbeeklaan 70, 1090 Brussel, tel. 02 477 99 74

e-mail abonnementen@e-tcetera.be

Website

www.e-tcetera.be

Ontwerp

Stefan Loeckx, megalunatriumviraat, Brussel

Druk

Arte-Print, Brussel

Verkooppunten Vlaanderen

Theaters

antwerpen: deSingel, Monty brussel: Vlaams Theater Instituut, Beursschouwburg, De Munt, Kaaitheater, KVS/de bottelarij gent: Vooruit leuven: Stuk

tongeren: De Velinx

Boekhandels

antwerpen: Acco-Somville, Belis Vinck, Blomberg, De Groene Waterman, Dierckxsens-Avermaete (IMS), IMS Meir, Fnac brugge: De Bladwijzer, De Brugse Boekhandel,

De Reyghere (Brugge en St-Kruis), IMS Brugge brussel: Bolle Books, City Press Center Anspach, Passa Porta, De Slegte, Press Shop De Brouckère deerlijk: Etiket genk: Malpertuis gent: Art Book, De Brug, Fnac, Limerick, Poëziecentrum, Walry

hasselt: IMS Hasselt kontich: Athena kortrijk: Theoria leuven: Acco, IMS, Plato mechelen: City Press, Forum, Salvator mol: Bredero mortsel: De Boekuil oostende: Corman, De Internationale Boekhandel oudenaarde: Beatrijs roeselare: Hernieuwen schilde: ‘t KLAverVIER sint-niklaas: De Wase Boekhandel, ‘t Oneindig Verhaal tienen: Plato turnhout: Taxandria vilvoorde: De Plukvogel wijnegem: Fnac

Verkooppunten Nederland

amsterdam: Athenaeum Nieuwscentrum, International Theatre & film Bookshop, Theater Instituut Nederland ‘s hertogenbosch: A. Heinen

Distributie boekhandels

Culturele & Literaire Tijdschriften vzw i.s.m. EPO, tel. 03 239 68 74

Verantwoordelijke uitgever

Johan Wambacq, Mangelschotsstraat 13, B-1861 Wolvertem

Volledig artikel als PDF

Auteur (Personalia)

Publicatie Etcetera, 2005-06, jaargang 23, nummer 97, p. 72

Trefwoorden eurostudeerderedacteurnummerslampeuniversiteittumbbrusseldramaturg

Namen ABN Amrobank te HulstARC Ulg FranstaligeAccoAndereArt BookArte-PrintAspirant vanAthenaeum NieuwscentrumBallet-TanzBelgiëBelgradoBelis VinckBeursschouwburgBloemlezing TwintigBlombergBookshopBrederoBuelens PaulinaCharlotte VandevyverCity Press Center AnspachCormanCultureleDaniel LoayzaDavid BergéDe BladwijzerDe BoekuilDe Brugse BoekhandelDe Groene WatermanDe Internationale BoekhandelDe Kritiek van de PragmatiekDe Kritiek van het VermogenDe MorgenDe MuntDe PlukvogelDe StandaardDe TijdDe VelinxDe Wase BoekhandelDelhalleDetroitDierckxsens-AvermaeteDora van der GroenE.U.EekhoornbroodEndless MedicationEtceteraExcavationFasciFigaroFilippo Tommasso MarinettiFilmfabriekFnacFonds voor Wetenschappelijk OnderzoekForumFotoMuseum van AntwerpenFrakcijaFrescoFuturistischeGentseGeorges LavaudantGermaanseGrafischeGrafisch CentrumHogeschool Sint-Lukas BrusselHotel Zero ControlIMS BruggeIMS HasseltIMS MeirInternational TheatreJeroen VersteeleJohan WambacqKaaitheaterKlaraLampeLimerickLiteraireLiv LaveyneLondenMac WellmanMagic BoxManah DepauwMangelschotsstraatManifestMarianne Van KerckhovenMarijs BoulogneMarleen BaetenMaskaMidden-OostenMolièreMontyMünchner KammerspieleNadineNederlandNeonNew SoundNew YorkOneindig VerhaalOpen School LeuvenOpen Work in MusicP.A.R.T.S.ParijsePartito Politica FuturistaPassa PortaPerformance ResearchPieter De BuysserPlatoPoëziecentrumQueeste en NTGentRITSRadio 1ReyghereRichard KalinoskiSerge LeblonShakespeares King LearStefan LoeckxStranden en HetTaxandriaTeatronTeorijaTheatermaggezienTheoriaThomas CrombezTokioTransmediaTransquinquennalUniversiteit AntwerpenUniversiteit van Antwerpen TheaterwetenschappenUniversiteit van LuikVan CampenhoutVlaams Theater InstituutWalryZang Tumb TumbZurich


Development and design by LETTERWERK