Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

PERSONALIA

Peter Anthoiiissen, redacteur van Etcetem, is freelance theaterpubli-cist en dramaturg.

Pol Arias is theaterjournalist en radioproducer bij VRT.

Marleen Baeten, redacteur van Etcetem, is educatief medewerker bij Open School (Centrum Basiseducatie Leuven).

Katrien Darras studeerde kunstgeschiedenis en culturele studies en is communicatieverantwoordelijke bij het Time Festival in Gent.

Sara de Bosscherc is actrice bij de Roovers. Ze speelde ook bij Maatschappij Discordia, Toneelgroep Amsterdam e.a.

Wouter Hillaert studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent, GGS Theaterwetenschap en 'Teatervetenskap' aan de Universiteit van Stockholm. Hij is freelance theatermedewerker voor de krant De Morgen.

Florian Malzacher woont en werkt als onafhankelijk cultuurjournalist in Frankfurt am Main (o.a. voor Frankfurter Rundschau) en als curator (o.a. een internationale 'Sommerakademie' in het KünsÜerhaus Mousonturm).

Dries Moreels, redacteur van Etcetera, is coördinator collecties van het Vlaams Theater Instituut, waar hij ook een project rond cultureel erfgoed in de podiumkunsten trekt.

Jeroen Peeters studeerde kunstwetenschappen en wijsbegeerte en is actief als danscriticus en dramaturg. Hij is redacteur van www.Sanna.be, online platform voor dans- en performancekritiek.

Helmut Ploebst studeerde communicatie en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Wenen. Hij is freelance criticus en essayist en publiceerde over onder meer film, literatuur, fotografie en cultuurpolitiek. Sinds 1996 schrijft hij voornamelijk over dance performance. In 2001 verscheen zijn No Wind. No Word, een boek met choreografenportretten. Hij woont en werkt in Wenen.

Tom Rummens studeerde filosofie en is theaterrecensent voor de krant De Morgen.

Geert Sels is cultuurredacteur bij de krant De Standaard.

Richard Stuyvenberg is freelance theaterpublicist en woont in Rotterdam. Hij schrijft onder meer voor het Nederlandse theater-en danstijdschrift TM.

Luk Van den Dries doceert theaterwetenschap aan de Universitaire Instelling Antwerpen en is voorzitter van de jury van Het Theaterfestival.

Rud Vanden Nest, werkzaam als vertaler-tolk, is een fervent bezoeker van theater-, dans-, opera- en balletvoorstellingen.

Marianne Van Kerkhoven, redacteur van Etcetera, is dramaturge bij het Kaaitheater en Het Net en is daarnaast actief als essayiste.

Kui t Vanhoutte is theaterwetenschapper. Hij schreef een proefschrift over de werking van de allegorie op het kruispunt van taal en lichamelijkheid, toneel en technologie. Sinds 2001 is hij als postdoctoraal onderzoeker (FWO) verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Als dramaturg werkt hij samen met CREW.

Peter Verlinden volgt als journalist voor de televisie-nieuwsredactie van de VRT de situatie in o.a. de Centraal-Afrikaanse landen Rwanda, Burundi en D.R. Congo enerzijds en Canada (vooral Québec) anderzijds.

Loek Zonneveld is theaterverslaggever voor het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer.

theater, dans,

etcetera •••

Abonnementen 2003 (21ste jaargang, 5 nummers)

- België: 30 euro; studenten en CJP: 27,50 euro

- E.U.: 38 euro

- Andere landen: 45 euro

Losse nummers

- 7 euro

- Etcetera 84 (dec. 2002): 22 euro (driedubbeldik nummer, buiten abonnement)

Oude nummers (voor zover beschikbaar)

- 7 euro (nummers 37 tot 49: 4 euro) + verzendingskosten

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel; voor Nederland op rekening 47.29.50.312 bij de ABN Amrobank te Hulst (giro van de bank is 1068635).

Abonnementenadministratie

Etcetera c/o Grafisch Centrum, Laarbeeklaan 70, 1090 Brussel, tel. 02 477 99 74 e-mail etcetera@arte.be

Ontwerp

Stefan Loeckx, Megaluna, Brussel

Druk

Arte-Print, Brussel

Verkooppunten Vlaanderen Theaters

Antwerpen: deSingel, Monty brussel: Vlaams Theater Instituut, Beursschouwburg, De Munt, Kaaitheater, KVS/de bottelarij cent: Vooruit leuven: STUK tong e r e n : De Velinx

Boekbandels

Antwerpen: Acco-Somville, Adoeh, Belis Vinck, De Groene Waterman, Dierckxsens-Avermaete (IMS), IMS Meir, Fnac brugge: De Bladwijzer, De Brugse Boekhandel, De Reyghere (Brugge en St-Kruis), IMS Brugge brussel: City Press Center Anspach, De Slegte, Press Shop De Brouckère deerlijk: Etiket cenk: Malpertuis gent: Art Book, De Brug, Fnac, Limerick, Poëziecentrum, Walry hasselt: IMS Hasselt k o n t i c h : Athena k o r t r i j k : Theoria leuven: Acco, IMS, Plato m e c h e l e n : City Press, Forum, Salvator mol: Bredero m o r t s e l : De Boekuil Oostende: Corman, De Internationale Boekhandel oudenaarde: Beatrijs roeselare: Hernieuwen Schilde: 't KLAverVIER s 1 nt-niklaas: De Wase Boekhandel, 't Oneindig Verhaal tienen: Plato turnhout: Taxandria vilvoorde: De Plukvogel wijnecem: Fnac

Verkooppunten Nederland

amsterdam: Athenaeum Nieuwscentrum, International Theatre & Film Bookshop, Theater Instituut Nederland 's h ertogen bosch: A. Heinen

Distributie boekhandels

Culturele & Literaire Tijdschriften vzw i.s.m. EPO, tel. 03 239 68 74

Verantwoordelijke uitgever

Johan Wambacq, Mangelschotsstraat 13, B-1861 Wolvertem

76

Volledig artikel als PDF

Auteur

Publicatie Etcetera, 2003-02, jaargang 21, nummer 85, p. 76

Trefwoorden eurostudeerderedacteurfreelanceuniversiteitetcetemwoontfnac

Namen ABN Amrobank te HulstAccoAdoehAntwerpenArt BookAthenaeum NieuwscentrumBelgiëBelis VinckBeursschouwburgBrederoBrusselBurundiCREWCanadaCentraal-AfrikaanseCentrum Basiseducatie LeuvenCity Press Center AnspachCongoCormanD.R.De BladwijzerDe Boekuil OostendeDe Brugse BoekhandelDe Groene AmsterdammerDe Groene WatermanDe Internationale BoekhandelDe MorgenDe MuntDe StandaardDe VelinxDe Wase BoekhandelDierckxsens-AvermaeteE.U.EtcetemEtceteraFilm BookshopFlorian MalzacherFnacForumFrankfurt am MainFrankfurter RundschauGGS TheaterwetenschapGermaanseGrafisch CentrumHasseltHelmut PloebstHernieuwen SchildeIMS BruggeIMS MeirInternational TheatreJohan WambacqKLAverVIERKaaitheaterKünsÜerhaus MousonturmLimerickLiteraireLoek ZonneveldMaatschappij DiscordiaMangelschotsstraatMarleen BaetenMegalunaMontyNederlandseNestNo WindNo WordOneindig VerhaalOpen SchoolPeter AnthoiiissenPeter VerlindenPlatoPlukvogelPoëziecentrumQuébecRichard StuyvenbergRotterdamRwandaSara de BosschercSommerakademieStefan LoeckxTaxandriaTeatervetenskapTheater Instituut NederlandTime Festival in GentToneelgroep AmsterdamUniversitaire InstellingUniversiteit Universiteit GentUniversiteit van StockholmUniversiteit van WenenVanhoutteVlaams Theater InstituutWalryWouter Hillaertjury van Het Theaterfestival


Development and design by LETTERWERK