Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

PERSONALIA

Marleen Baeten, redacteur van Etcetera, is educatief medewerker in Open School (Centrum Basiseducatie Leuven).

Dirk De Wit was verbonden aan het kunstencentrum Stuc (eerst als film- en videoprogrammator en daarna als directeur samen met Mark Deputter), richtte in Brussel de organisatie voor nieuwe media Constant op, was verantwoordelijk voor de projecten ‘audiovisueel en nieuwe media' van Brussel 2000 en werkt momenteel rond cultuur en nieuwe media binnen het Initiatief Beeldende Kunst (IBK).

Raf Geenens studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie, tot een rugblessure daar anders over besliste. Nu studeert hij wijsbegeerte aan de KU Leuven. Hij werkt aan een thesis over alteriteit in het werk van Jean Baudrillard.

Hugo Haeghens is directeur van het Cultureel Centrum Maasmechelen.

Erwin Jans is dramaturg bij het ro theater (Rotterdam). Hij doceert aan het departement Culturele Studies (KU Leuven) en de Erasmus Hogeschool Antwerpen (Toneelafdeling Dora Van der Groen). Hij recenseert voor de De Financieel Economische Tijd.

Rudi Laermans, redacteur van Etcetera, doceert cultuursociologie aan de KU Leuven en is tevens actief als essayist-criticus.

Jeroen Peeters studeerde kunstwetenschappen en wijsbegeerte. Hij werkt als dramaturg, publicist en curator in het veld van de hedendaagse dans en performance.

Elke Van Campenhout studeerde filosofie en theaterwetenschappen. Ze is werkzaam als dans- en theaterrecensente voor de krant De Standaard en radio Klara.

Bert Vandenbussche is als FWO-aspirant verbonden aan het departement kunstwetenschappen van de KU Leuven. Onderwerp van zijn doctoraatsonderzoek is de status van het beeld in de hedendaagse dans en beeldende kunst.

Rud Vanden Nest, werkzaam als vertaler-tolk, is een fervent bezoeker van theater, dans, opera en ballet.

Marianne Van Kerkhoven, redacteur van Etcetera, is dramaturge bij het Kaaitheater en Het Net en is daarnaast actief als essayiste.

Walter Verdin beweegt zich als kunstenaar in het grensgebied tussen meerdere kunstvormen en nieuwe media. Zijn laatste eigen producties kan men het best omschrijven als ‘beeldende muziek'. Onderzoek naar het (al of niet) samengaan van de verschillende zintuigen zijn een constante in zijn œuvre.

Gert Verschraegen is socioloog, postdoctoraal medewerker aan het Centrum voor Cultuursociologie (KU Leuven), en momenteel verzot op mediatheorie.

Judith Wambacq, assistent filosofie aan de KU Brussel, werkt aan een doctoraat omtrent de lichamelijke ‘reflexiviteit', met als belangrijkste auteurs Merleau-Ponty, Deleuze en Guattari.

Loek Zonneveld is theaterverslaggever voor het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer.

Erratum

Etcetera 81, p. 36: Leïla Houari is Marokkaanse (niet geboren in Algiers). Als kind verhuisde ze naar Brussel. Nu leeft en werkt ze in Parijs.

Abonnementen 2002 (20ste jaargang, 5 nummers)

- België: 25 Euro; CJP en studenten: 22,5 Euro

- Nederland: 30 Euro.

- Andere landen: 35 Euro.

Oude nummers (voor zover beschikbaar)

5.45 Euro per nummer + verzendkosten

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel; voor Nederland op rekening 47.29.50.312 bij de ABN Amrobank te Hulst (giro van de bank is 1068635).

Abonnementenadministratie

Etcetera c/o Grafisch Centrum, Laarbeeklaan 70, 1090 Brussel, tel. 02 477 99 74

e-mail etcetera@arte.be

Ontwerp

Stefan Loeckx, Mega.L.Una, Brussel

Druk

Arte-Print, Brussel

Verkooppunten Vlaanderen

Theaters

antwerpen: deSingel, Monty brugge: De Werf brussel: Vlaams Theater Instituut, Beursschouwburg BSBbis, De Munt, Kaaitheater, KVS-De Bottelarij

gent: Vooruit leuven: Stuk strombeek-bever: Cultureel Centrum

tielt: Malpertuis tongeren: De Velinx

Boekhandels

antwerpen: Acco-Somville, Adoeh, Belis Vinck, De Groene Waterman, Dierckxsens-Avermaete (IMS), IMS Meir, Fnac, Standaard Boekhandel, brugge: De Bladwijzer, De Brugse Boekhandel, De Raaklijn, De Reyghere (Brugge en St-Kruis) brussel: City Press Center Anspach, De Sleghte, Press Shop De Brouckère deerlijk: Etiket

dendermonde: 't Oneindige Verhaal genk: Malpertuis gent: De Brug, Fnac, Limerick, Poëziecentrum, Walry hasselt: De Markies Van Carabas ieper: Levet Scone knokke: Corman kontich: Athena kortrijk: Theoria leuven: Acco, Fnac, IMS, Plato mechelen: City Press, Forum, Salvator mol: Bredero mortsel: De Boekuil oostende: Corman, Press Shop De Internationale Boekhandel oudenaarde: Beatrijs roeselare: Hernieuwen sint-niklaas: De Wase Boekhandel, 't Oneindig Verhaal tienen: Plato turnhout: Taxandria vilvoorde: De Plukvogel wijnegem: Fnac

Verkooppunten Nederland

amsterdam: Athenaeum, International Theatre & Film Bookshop,

Theater Instituut Nederland ‘s hertogenbosch: A Heinen

Distributie boekhandels

Culturele & Literaire Tijdschriften vzw i.s.m. EPO, tel. 03 239 68 74

Verantwoordelijke uitgever

Johan Wambacq, Mangelschotsstraat 13, B-1861 Wolvertem

Volledig artikel als PDF

Auteur (Personalia)

Publicatie Etcetera, 2002-06, jaargang 20, nummer 82, p. 76

Trefwoorden leuveneurobrusselfnacpressboekhandelcentrumcultuursociologie

Namen A HeinenABN Amrobank te HulstAccoAdoehArte-PrintAthenaeumBelgiëBelis VinckBert VandenbusscheBrederoBruggeCentrum Basiseducatie LeuvenCentrum voor CultuursociologieCity Press Center AnspachConstantCormanCultureel Centrum MaasmechelenCultureleDansacademieDe BladwijzerDe BoekuilDe Brugse BoekhandelDe Financieel Economische TijdDe Groene AmsterdammerDe Groene WatermanDe MuntDe PlukvogelDe RaaklijnDe ReyghereDe StandaardDe VelinxDe Wase BoekhandelDe WerfDeleuzeDierckxsens-AvermaeteDirk De WitDora Van der GroenErasmus Hogeschool AntwerpenEtceteraEtiketEuroFWO-aspirantFilm BookshopFnacForumGert VerschraegenGrafisch CentrumGuattariIMS MeirInitiatief Beeldende KunstInstituut NederlandInternational TheatreJean BaudrillardJohan WambacqJudith WambacqKU BrusselKU LeuvenKVS-De BottelarijKaaitheater en Het NetKlaraLevet SconeLeïla HouariLimerickLiteraireLoek ZonneveldMangelschotsstraatMarianne Van KerkhovenMark DeputterMarleen BaetenMarokkaanseMega.L.UnaMerleau-PontyMontyNederlandseOneindig VerhaalOneindige VerhaalOpen SchoolPlatoPoëziecentrumPress Shop De Internationale BoekhandelRotterdamseStandaard BoekhandelStefan LoeckxStucTaxandriaTheoriaVan CampenhoutVanden NestVlaams Theater InstituutWalryWalter Verdin


Development and design by LETTERWERK