Archief Etcetera


(advertentie)Onmogelijke liefde in deSingel

In 'De Reisleidster' van Botho Strauss gaat Martin, een leraar in volle midlife-krisis, in het antieke Griekenland op zoek naar de bronnen van onze Westerse kuituur. Hij vindt Kristin, een aantrekkelijke jonge gids met een wat raadselachtige vriend, Vassili. Martin slaagt erin het meisje voor zich te winnen. Ze kiezen voor een bestaan in een berghut, weg van de beschaving. Hun verhouding ontaardt evenwel in een hel, waaruit slechts een van beiden zich kan redden . . . Een produktie van De Tijd, met Bob de Moor en Antje De Boeck in de titelrollen. Jan Versweyveld doet de scenografie, Lucas Vandervost regisseert.

De Franse danser/choreograaf François Verret staat in eigen land hoog in aanzien, maar in het buitenland was hij zelden te zien.

L'Horloge en Folie is een duo van Verret met de Amerikaanse Anne Koren en inspireert zich op de film van de jaren dertig. Film als metafoor voor glamour en glitter, voor een valse werkelijkheid. Anne Koren speelt een actrice die ervan droomt een ster te worden. Zij ontmoet Verret, een levende camera op zoek naar beelden.

Volgt een sombere comedie, waarin de geschiedenis van de film op Verrets eigen manier beschreven wordt. Het verhaal ook van een passionele, onmogelijke relatie.

Info: 03/237.61.58

Bespreekbureau deSingel • Desguinlei 25 Antwerpen

deSingel wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap. Dit seizoen werd mogelijk gemaakt dank zij de steun van Agfa-Gevaert, Gemeentekrediet van België, Knack, de Nationale Loterij, Opel - General Motors, De Standaard en S.W.I.F.T.


Development and design by LETTERWERK